1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 16 º

Finanţe şi bănci

Firma de brokeraj a lui Carabulea nu mai poate tranzacţiona la bursă pe cont propriu

Autoritatea de Supraveghere Financiară a restricţonat activitatea societăţii de brokeraj Carpatica Invest, a Băncii Carpatica, controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea. Carpatica Invest nu va mai putea face tranzacţii pe cont propriu. Motivul sancţiunii este reducerea fondurilor proprii sub pragul minim.

27 iun, 2013 | | ECONOMICA.net

„SSIF Carpatica Invest S.A. înregistrează o valoare a capitalului inițial şi a fondurilor proprii de 675.310 euro, la data de 31.05.2013,  sub nivelul capitalului inițial autorizat, respectiv echivalentul în lei a 730.000 euro", se spune în  decizia de sancţionare a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Ca urmare, firma de brokeraj controlată de Ilie Carabulea, patronul Băncii Carpatica, mai are voie să facă doar operaţiunile permise pentru un nivel de fonduri proprii (inclusv capital social) echivalând cu 125.000 de euro.

Carpatica Invest va putea prelua, în continuare, ordine de la clienţii săi şi va face operaţiunile aferente acestora, dar nu va mai avea nevoie să facă tranzacţii în nume propriu şi nici să subscrie în cadrul emisiunilor de valori mobiliare în baza unui angajament ferm.

Firma este pe poziţia a 17-a în topul celor 46 de societăţi de brokeraj intermediare la  Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu tranzacţii în valoare de peste 100,7 milioane de lei în primele cinci luni ale anului (cotă de piaţă de 1,2%).

Cele mai mari companii de brokeraj active în România sunt: Swiss Capital (România), cu tranzacţii de peste 1,7 miliarde de lei  şi o cotă de piaţă de peste 20%), Wood & Company Financial Services (Cehia, 1,3 miliarde, 15,5%) şi Raiffeisen Capital & Investment (România, 1,1 miliarde lei, 12,9%).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO