Firma prin care Carrefour gestionează supermarketurile a luat un credit de 60 milioane lei de la ING Bank

Artima, firma prin care Carrefour România gestionează supermarketurile Market şi trei magazine de proximitate integrate Express din Bucureşti, a încheiat un contract de credit cu ING Bank pentru suma de 60 milioane lei (13,5 milioane euro), potrivit unui anunţ al companiei.
Economica.net - mie, 05 feb. 2014, 11:25
Firma prin care Carrefour gestionează supermarketurile a luat un credit de 60 milioane lei de la ING Bank

„Noul contract de credit va înlocui dispoziţiile contractului de credit încheiat în data de 30 octombrie 2006 între societatea Carrefour România, în calitate de împrumutat, şi ING Bank NV Amsterdam, în calitate de împrumutător, în cadrul căreia societatea (Artima – n.r.) a deţinut, de asemenea, calitatea de împrumutat pentru o linie de credit în valoare de 60 milioane lei, astfel cum a fost acesta aprobat prin Hotărârea Adunării Generale Ordinare şi Extraordinare a societăţii nr. 3 din data de 30.03.2009 şi prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a societăţii nr. 17 din 16.12.2011, contractul de credit încheiat anterior încetând astfel”, potrivit anunţului Artima.

Artima va garanta cu ipotecă mobiliară asupra tuturor conturilor bancare deschise la ING Bank NV Amsterdam.

„Şi anul acesta vom investi în lansarea de noi magazine în cadrul strategiei de expansiune multiformat. Planul de expansiune este confidenţial, însă vom anunţa de fiecare dată când vom deschide un nou magazin”, a declarat pentru MEDIAFAX Andreea Mihai, directorul de marketing al Carrefour România.

De la începutul anului, retailerul a deschis trei magazine Express, operate în regim de franciză.

În 2013, Carrefour a mizat pe extinderea reţelei Express, cu 38 de unităţi noi, şi a celei Market, cu 13 supermarketuri noi. Compania a mai inaugurat în 2013 un hipermarket şi magazinul online.

Retailerul a intrat pe segmentul supermarketurilor în 2007 odată cu achiziţia lanţului Artima, de la fondul de investiţii Enterprise Investors, pentru 55 milioane de euro.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice, în 2012, Artima a raportat o cifră de afaceri de 700 milioane lei (157 milioane euro), în creştere cu 34% comparativ cu 2011, şi un profit net de 355.900 lei (circa 80.000 euro), cu 51% mai mic.

În prezent, Carrefour operează în România patru formate de magazine, cu un total de 163 de magazine – 25 hipermarketuri Carrefour, 78 supermarketuri Market, 59 magazine de proximitate Express şi un magazin online.

Retailerul a avut în 2012 vânzări totale de 986 milioane euro, fără TVA, în creştere cu 3% faţă de 2011, şi un profit de 23 milioane euro.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), a anunțat astăzi are un nou membru asociat, fiind vorba de ROMGAZ (simbol BVB: SNG),......
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan ...
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii ...
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă ...