1EUR = 4.7354 RON | Bucureşti 31 º

Companii

Firma regelui asfaltului din Braşov a intrat în insolvenţă

Abonată la contractele cu statul, societatea de construcţii de drumuri a omului de afaceri Marcel Butuza din Braşov, a intrat în insolvenţă.  

21 noi, 2013 | | ECONOMICA.net

Tribunalul Braşov a aprobat ieri, 20 noiembrie, cererea societăţii Vectra Service de a intra în insolvenţă. Administratorul judiciar al firmei este Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR).  

"Pierderile din ultimii ani au fost generate de reducerea numărului de achiziții publice, principala sursă de venit a companiei, și de numărul mic de investiții private în zona Brașov. Mai mult, compania are de recuperat o serie de datorii, din anul 2011 și până în prezent, de la diverse instituții publice pentru care a executat lucrări de construcții. Neîncasarea acestor sume generează dezechilibre în fluxul de numerar al companiei, contribuind de asemenea la starea de insolvență", se arată într-un comunicat de presă al CITR. 

Firma lui Marcel Butuza a efecutat mai multe lucrări mari de infrastructură, printre care centura ocolitoare a Timişoarei şi centura ocolitoare a municipiului Sibiu și parțial, centura Brașovului, potrivit stirilelocale.org.  De asemenea, Vectra a lucrat la un tronson de pe DN1, între Sinaia și Comarnic. Mai mult, este firma de casă a Primăriei Brașov. În municipiu, firmele lui Butuza se ocupă de: asfaltare, deszăpezire, salubrizare, rampa ecologică de gunoi, administrarea pârtiilor din Poiana Brașov. 

Marcel Butuza, 48 ani, are o avere estimată la 72-74 milioane de euro şi se află pe locul 57, potrivit Top 300 Capital. Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de 42 de milioane de euro, în scădere cu 37% faţă de 2011. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO