Ruşii de la Stroitransgaz vor construi secţiunea din Bulgaria a gazoductului South Stream – surse

Un consorţiu condus de firma rusă Stroitransgaz, deţinută de un om de afaceri inclus pe lista cetăţenilor ruşi vizaţi de sancţiunile americane, urmează să primească în scurt timp un contract în valoare de 3,5 miliarde de euro pentru a construi secţiunea din Bulgaria a gazoductului South Stream, au declarat, vineri, pentru Reuters, surse din apropierea discuţiilor.
Economica.net - vin, 21 mart. 2014, 13:39
Ruşii de la Stroitransgaz vor construi secţiunea din Bulgaria a gazoductului South Stream - surse

‘Nu putem spune că a fost ales un contractor până când compania care se ocupă de proiect nu anunţă în mod public care este decizia sa’, a comentat ministrul bulgar al Energiei, Dragomir Stoynev.

Grupul energetic Bulgarian Energy Holding (BEH) a informat că 11 companii au depus oferte pentru acest contract, fără a dezvălui, însă, identitatea companiilor.

‘Consorţiul condus de Stroitransgaz a fost selectat pentru a construi porţiunea din Bulgaria a gazoductului’, a declarat o sursă din apropierea discuţiilor.

Potrivit unei alte surse, anunţul cu privire la acordarea contractului trebuia făcut vineri, însă, din motive politice, a fost amânat până săptămâna viitoare.

Stroitransgaz este un colaborator apropiat al gigantul rus Gazprom. Compania a fost implicată în construcţia unei conducte petroliere în zona de est a Rusiei pentru a creşte exporturile de petrol ale Rusiei cu destinaţia Asia.

Omul de afaceri Gennady Timchenko, care deţine 63% din acţiunile Stroitransgaz Group, via holdingul Volga Group, a fost inclus joi pe lista cetăţenilor ruşi vizaţi de sancţiunile anunţate de preşedintele american Barack Obama.

Proiectul South Stream prevede construcţia unei conducte cu o lungime de 2.400 de kilometri începând din Rusia, via Marea Neagră în Bulgaria, Serbia, Ungaria, Slovenia şi nord-estul Italiei.

Conducta ar urma să devină complet operaţională în 2018, costurile estimate ale proiectului ridicându-se la 17 miliarde de euro

Te-ar mai putea interesa și
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România s-a clasat anul trecut pe locul doi în Uniunea Europeană la floarea soarelui din punct de vedere al producţiei obţinute, după Franţa, şi pe primul loc ca suprafaţă cultivată....
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
În era digitală în continuă evoluție, adaptarea rapidă și inovația sunt cheia pentru succesul oricărei companii. ...
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele ...
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...