1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Firma Strabag, desemnată să construiască drumul de legătură de 19 kilometri dintre Oradea și Autostrada Transilvania

Compania de Drumuri și Autostrăzi a finalizat licitația pentru selectarea firmei ce va construi drumul de legătură dintre Oradea și Autostrada Transilvania. Firma Strabag a fost desemnată să realizeze cei 19 km cu profil de autostradă, a anunțat marți primarul Oradei, Ilie Bolojan.

19 aug, 2020 | ECONOMICA.net

Marți, 18 august 2020, au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect PROIECTARE SI EXECUTIE „Legatură Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) - Autostrada A3 (Biharia)", a anunțat miercuri Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Ofertantul desemnat câștigător este S.C. STRABAG SRL cu preţul de 545.910.100,02 Lei fără TVA.

Durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor este de 84 de luni.

Lungimea traseului este de 18,96 km.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

"Noul drum va începe cu un pasaj peste calea ferată de la giratoriul de pe Calea Sântandrei, trece cu un pod nou peste Criş în zona localității Sîntion, traversează cu pasaje supraterane drumul și calea ferată ce duc spre Ungaria în zona comunei Borș și se termină într-un nod rutier pe autostradă, la 2,5 km de graniță", scrie Ilie Bolojan, primarul Oradei pe pagina sa de Facebook.

În condițiile în care procedura de licitație nu va fi contestată în următoarele 11 zile, până la jumătatea lunii septembrie ar putea fi semnat contractul de proiectare și execuție, estimează Bolojan.

Potrivit lui, vor fi necesare câteva luni pentru realizarea proiectului tehnic iar la primăvară, cel târziu, vor începe lucrările.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO