Firma unui fost director Rompetrol pune bazele unei noi reţele de benzinării în România. Vizează 50 de staţii, în prima fază

Rottco, un distribuitor de produse petroliere controlat de Paul Pop, fost director în cadrul Rompetrol şi Lukoil, a anunţat astăzi că va pune bazele unui sistem de afiliere a benzinarilor independenţi, care va pune bazele unei noi reţele de distribuţie a carburanţilor. Compania vizează afilierea a 50 de staţii, într-o primă fază, în condiţiile în care în România sunt acum 600 de staţii deţinute de micii benzinari particulari.
Economica.net - mar, 24 mai 2016, 07:48
Firma unui fost director Rompetrol pune bazele unei noi reţele de benzinării în România. Vizează 50 de staţii, în prima fază

„Proiectul ROTTCO SYNERGY va lega stațiile independente într-o rețea coordonată, conectată și interactivă, cu promovare și comunicare specifică și unitară, beneficiind de pe urma experienței și pregătirii tuturor membrilor ei și a utilizării unei mărci comune la nivel național”, se arată în comunicatul companiei.

„Noua rețea de benzinării ale antreprenorilor independenți va vinde carburanți de aceeași calitate cu a marilor rețele de distribuție a produselor petroliere, membrii rețelei având în continuare opțiunea de a-și alege furnizorii produselor, respectând condițiile fiscale și de calitate specifice.

Obiectivele proiectului ROTTCO SYNERGY sunt creșterea calității serviciilor și asigurarea unor standarde competitive pentru deținătorii de stații independente în cadrul unei rețele precum și cresterea performanțelor acestora.

În acest proiect, ROTTCO va finanța în mare parte standardizarea, integrarea și interoperarea informațională a benzinăriilor și va coordona programele de marketing și publicitate la nivel de rețea, avand ca scop cresterea competitivității lor și îmbunătățirea percepției consumatorilor față de ele”, se mai arată în comunicat.

Pop a fost director în cadrul Lukoil între 1998 şi 2000 şi director de vânzări, managing director şi preşedinte al consiliului de administraţie al Rompetrol Downstream între 2001 şi 2006.

Ulterior, Paul Pop şi-a lansat propria afacere în domeniul distribuţiei de produse petroliere, firma Rottco, fondată în 2007. Anul trecut, Rottco a înregistrat o cifră de afaceri de 453 de milioane de lei.

Ce staţii sunt vizate

Cei de la Rottco au făcut deja o ofertă de afiliere mai multor benzinari mici, aşa numitele “white stations”, benzinării care nu asunt afilitate lanţurilor mari. În România există, acum, aproximativ 600 de astfel de staţii.

Proiectul celor de la Rottco se referă la benzinăriile mici dar care au totuşi un volum semnificativ de vânzări, în medie de 2-3 metri cubi de carburanţi pe zi (media în staţiile marilor lanţuri este cuprinsă între 7 şi 12 metri cubi), care se află în oraşe sau pe rute importante şi care au şi magazine.

Piaţa carburanţilor din România este dominată de marile lanţuri: OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil şi Mol.

Ştirea se actualizează

Te-ar mai putea interesa și
Băncile europene vor să fie desemnate de UE drept sector strategic
Băncile europene vor să fie desemnate de UE drept sector strategic
Băncile europene au făcut un apel către Uniunea Europeană pentru a le desemna drept unul din sectoarele de importanţă "strategică", avertizând într-un raport publicat marţi că în joc este......
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei și motorinei vândute ...
Iranul ameninţă să răspundă ”în câteva secunde” Israelului cu ”arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă să răspundă ”în câteva secunde” Israelului cu ”arme neutilizate până acum”
Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până ...
Joe Biden presează Congresul să adopte planul său de ajutor pentru Ucraina. Zelenski avertizează că țara sa riscă să piardă războiul
Joe Biden presează Congresul să adopte planul său de ajutor pentru Ucraina. Zelenski avertizează că țara sa riscă ...
Joe Biden a reiterat luni un apel presant Congresului pentru a adopta un buget de zeci de miliarde de dolari ca ajutor militar ...