Firmele care au reţinut cei mai mulţi bani la Sănătate de la salariaţi, dar nu i-au virat la Fisc

Vulcan SA, European Food SA, Oncos SA sunt firmele private cu cele mai mari debite la bugetul asigurărilor de sănătate, la 1 octombrie 2012, exclusiv din contribuţiile individuale ale salariaţilor la Sănătate, bani pe care firmele i-au reţinut din salariile angajaţilor, dar nu i-au virat la ANAF. Printre marii debitori mai se numără InterAgro, Blue Air şi Scandia.
Cristina Şomănescu - Dum, 18 nov. 2012, 22:23
Firmele care au reţinut cei mai mulţi bani la Sănătate de la salariaţi, dar nu i-au virat la Fisc

Citiţi într-un material ECONOMICA.NET care sunt companiile private care au în prezent cele mai mari datorii la bugetul asigurărilor de sănătate exclusiv din nevirarea la Fisc a cotei de contribuţie la Sănătate a salariaţilor, de 5,5%, bani pe care firmele i-au reţinut din salariile angajaţilor.

Economica.net nu a luat în calcul în elaborarea acestui material firmele care au cereri de compensare în curs de soluţionare şi înlesniri de plată.

Lista întocmită de ECONOMICA.NET se bazează pe informaţiile publicate de ANAF la capitolul obligaţii restante la bugetul asigurărilor de sănătate la 1 octombrie 2012.

Tender, Micula, Onaca au firmele din topul datornicilor care au reţinut banii la Sănătate de la salariaţi, dar nu i-au plătit la Fisc.

Vulcan SA, companie membră a grupului Tender, a reţinut până la 1 octombrie 2012 suma de 2.080.521 de lei de la salariaţi în contul contribuţiei individuale la Sănătate, dar nu a virat-o mai departe la Fisc. S-a început procedura de executare silită.

European Food SA, firma deţinută de Ioan şi Viorel Micula, are datorii de 1.308.328 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate exclusiv din contribuţiile reţinute de la angajaţi la Sănătate, care nu s-au virat mai departe la Fisc. S-a început executarea silită.

Oncos SA, controlată de omul de afaceri Vasile Onaca, are datorii la bugetul asigurărilor de Sănătate de 1.049.777 de lei doar din banii reţinuţi de la salariaţi, aferenţi cotei lor de contribuţie la Sănătate, pe care nu i-a virat la Fisc. S-a început executarea silită.

C&C MH Confort SRL, firma de construcţii a omului de afaceri Georgică Cornu, are datorii la bugetul asigurărilor de sănătate de 887.663 de lei doar din contribuţiile individuale la Sănătate reţinute de la angajaţi, bani pe care firma nu i-a virat la Fisc. S-a început procedura de executare silită.

Galmopan SA, cea mai mare fabrică de pâine din Galaţi, are datorii de 773.179 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate doar din contribuţiile reţinute de la salariaţi pentru asigurarea la Sănătate, dar neplătite la Fisc. S-a început procedura de executare silită.

În clasament mai apar firme mare precum Aldis, Blue Air, InterAgro şi Scandia

Firma de construcţii Apolodor Com Impex SRL datorează 513.395 de lei la bugetul asigurărilor de Sănătate, până la 1 octombrie 2012, suma reprezentând banii reţinuţi de la salariaţi în contul contribuţiei individuale la Sănătate şi neviraţi la ANAF. S-a început procedura de executare silită.

Donau Chem SRL, unul dintre cei mai mari producători de îngrăşăminte chimice din România, parte a grupului InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, are datorii de 450.283 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate exclusiv din nevirarea la Fisc a contribuţiilor reţinute de la angajaţi în contul CASS. S-a început executarea silită.

Chimica Orăştie, jucător pe piaţa maselor plastice din România, are datorii de 399.471 la bugetul asigurărilor de sănătate rezultate din reţinerea de la angajaţi a contribuţiei individuale la bugetul asigurărilor de sănătate, pe care firma nu a plătit-o mai departe la Fisc. S-a început executare silită.

Firma de taxi aerian şi servicii în turism Romstrade Logistic Expres SRL, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, datorează 365.218 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate, bani reţinuţi de la salariaţi pentru contribuţia individuală la Sănătate, dar neviraţi la Fisc. S-a început procedura de executare silită.

Aldis SRL, jucător pe piaţa locală a mezelurilor, controlată de Alina Naghi, soţia omului de afaceri Gheorghe Naghi care a murit în 2011, a reţinut de la salariaţi suma de 280.315 de lei, până la 1 octombrie 2012, în contul contribuţiei individuale la Sănătate a angajaţilor, pe care nu a plătit-o mai departe la Fisc. S-a început executarea silită.

Gerom SA Buzău, specializată în producţia de sticlă, al cărei pachet majoritar de acţiuni este deţinut de Valeriu Guma, are datorii de 241.782 pentru neplata cotei de contribuţie la Sănătate a salariaţilor, deşi banii au fost reţinuţi de firmă din salariile angajaţilor. S-a început executarea silită.

Producătorul clujean de lenjerie Argos SA are datorii de 199.490 de lei în contul CASS, aferentă cotei de contribuţia a salariaţilor, bani reţinuţi de la ei, dar neviraţi la Fisc, până la 1 octombrie 2012. S-a început executarea silită.

InterAgro SA, companie controlată de omul de afaceri Ioan Niculae, are datorii de 167.414 la bugetul asigurărilor de sănătate exclusiv din nevirarea la Fisc a contribuţiilor individuale la Sănătate reţinute de la salariaţi. S-a început procedura de executare silită.

Blue Air, firma de transport aerian low cost, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, a reţinut de la salariaţi 143.148 de lei în contul contribuţiei individuale de asigurări de sănătate, bani pe care însă nu i-a plătit mai departe la Fisc. S-a început procedura de executare silită.

Scandia Food SRL, jucător mare pe piaţa conservelor pe bază de carne din România, firmă controlată de familia Gaspar, a reţinut de la salariaţi suma de 133.603 în contul cotei individuale a CASS, până la 1 octombrie 2012, bani pe care firma nu i-a achitat mai departe la Fisc. S-a început executarea silită.

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...