Firmele care au reţinut cei mai mulţi bani la Sănătate de la salariaţi, dar nu i-au virat la buget

Vulcan SA, European Food SA, Oncos SA sunt firmele private cu cele mai mari debite la bugetul asigurărilor de sănătate, la 1 octombrie 2012, exclusiv din contribuţiile individuale ale salariaţilor la Sănătate, bani pe care firmele i-au reţinut din salariile angajaţilor, dar nu i-a virat la buget. Printre marii debitori mai sunt nume sonore ca InterAgro, Blue Air şi Scandia. Lista celor mai mari debitori la Sănătate - companii private, într-un material ECONOMICA.NET.
Cristina Şomănescu - Dum, 18 nov. 2012, 22:23
Firmele care au reţinut cei mai mulţi bani la Sănătate de la salariaţi, dar nu i-au virat la buget

Citiţi într-un material ECONOMICA.NET care sunt companiile private care au în prezent cele mai mari datorii la bugetul asigurărilor de sănătate exclusiv din nevirarea la buget a cotei de contribuţie la Sănătate a salariaţilor, de 5.5%, bani pe care firmele i-au reţinut din salariile angajaţilor.

ECONOMICA.NET nu a luat în calcul în elaborarea acestui clasament firmele care au cereri de compensare în curs de soluţionare şi înlesniri de plată.

Lista întocmită de ECONOMICA.NET se fundamentează pe informaţiile publicate de ANAF la capitolul obligaţii restante la bugetul asigurărilor de sănătate la 1 octombrie 2012.

Tender, Micula, Onaca au firmele din topul datornicilor care reţin banii la Sănătate de la salariaţi dar nu-i virează la buget.

1. Vulcan SA, companie membră a grupului Tender, a reţinut până la 1 octombrie 2012 suma de 2,080,521 de lei de la salariaţi în contul contribuţiei individuale la Sănătate, dar nu a virat-o mai departe la buget. S-a început procedura de executare silită.

2. European Food SA, firma deţinută de Ioan şi Viorel Micula, are datorii de 1,308,328 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate, exclusiv din contribuţiile reţinute de la angajaţi la Sănătate care nu s-au virat mai departe la buget. S-a început executarea silită.

3. Oncos SA, controlată de omul de afaceri Vasile Onaca, are datorii la bugetul asigurărilor de Sănătate de 1,049,777 de lei, doar din banii reţinuţi de la salariaţi, aferenţi cotei lor de contribuţie la Sănătate, pe care nu i-a virat la buget. S-a început executarea silită.

4. C&C MH Confort SRL, firma de construcţii a omului de afaceri Georgică Cornu, are datorii la bugetul asigurărilor de sănătate de 887,663 de lei, doar din contribuţiile individuale la Sănătate reţinute de la angajaţi, bani pe care firma nu i-a virat la buget. S-a început procedura de executare silită.

5. Galmopan SA, cea mai mare fabrică de pâine din Galaţi, are datorii de 773,179 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate, doar din contribuţiile reţinute de la salariaţi pentru asigurarea la Sănătate, dar nevirate la buget. S-a început procedura de executare silită.

În clasament mai apar nume sonore ca Aldis, Blue Air, InterAgro şi Scandia

Firma de construcţii Apolodor Com Impex SRL datorează 513,395 de lei la bugetul asigurărilor de Sănătate, până la 1 octombrie 2012, suma reprezentând doar banii reţinuţi de la salariaţi în contul contribuţiei individuale la Sănătate. S-a început procedura de executare silită.

Donau Chem SRL, unul dintre cei mai mari producători de îngrăşăminte chimice din România, parte a grupului InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, are datorii de 450,283 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate, exclusiv din nevirarea la buget a contribuţiilor reţinute de la angajaţi în contul CASS. S-a început executarea silită.

Chimica Orăştie, jucător pe piaţa maselor plastice din România, are datorii de 399,471 la bugetul asigurărilor sănătate, doar din reţinerea de la angajaţi a contribuţiei individuale la bugetul asigurărilor de sănătate, pe care nu a virat-o mai departe la buget. S-a început executare silită.

Firma de taxi aerian şi servicii în turism Romstrade Logistic Expres SRL, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, datorează 365,218 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate, bani reţinuţi de la salariaţi pentru contribuţia individuală la Sănătate dar neviraţi la buget. S-a început procedura de executare silită.

Aldis SRL, jucător pe piaţa locală a mezelurilor, controlată de Alina Naghi, soţia omului de afaceri Gheorghe Naghi care a murit în 2011, a reţinut de la salariaţi suma de 280,315 de lei, până la 1 octombrie 2012, în contul contribuţiei individuale la Sănătate a angajaţilor, pe care nu i-a virat mai departe la buget. S-a început executarea silită.

Gerom SA Buzău, specializată în producţia de sticlă, al cărei pachet majoritar de acţiuni este deţinut de Valeriu Guma, are datorii de 241,782 pentru neplata cotei de contribuţie la Sănătate a salariaţilor, deşi banii au fost reţinuţi de firmă din salariile angajaţilor. S-a început executarea silită.

Producătorul clujean de lenjerie Argos SA are datorii de 199,490 de lei în contul CASS, aferentă cotei de contribuţia a salariaţilor, bani reţinuţi de la ei dar neviraţi la buget, până la 1 octombrie 2012. S-a început executarea silită.

InterAgro SA, companie controlată de omul de afaceri Ioan Niculae, are datorii de 167,414 la bugetul asigurărilor de sănătate, exclusiv din nevirarea la buget a contribuţiilor individuale la Sănătate reţinute de la salariaţi. S-a început procedura de executare silită.

Blue Air, firma de transport aerian low cost, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, a reţinut de la salariaţi 143,148 de lei, în contul contribuţiei individuale de asigurări de sănătate, bani pe care însă nu i-a virat mai departe la buget. S-a început procedura de executare silită.

Scandia Food SRL, jucător mare pe piaţa conservelor pe bază de carne din România, firmă controlată de familia Gaspar, a reţinut de la salariaţi suma de 133,603 în contul cotei individuale a CASS, până la 1 octombrie 2012, bani pe care firma nu i-a virat mai departe la buget. S-a început executarea silită.

Te-ar mai putea interesa și
Noi teste EuroNCAP: Kia EV6, Mercedes Clasa C, Volvo C40 Recharge VW Multivan obțin cinci stele
Noi teste EuroNCAP: Kia EV6, Mercedes Clasa C, Volvo C40 Recharge VW Multivan obțin cinci stele
Organismul independent de testare a siguranței mașinilor noi din Europa, EuroNCAP, a acordat câte cinci stele modelelor Kia EV6, Mercedes - Benz Clasa C, Volvo C40 Recharge și Volkswagen Multivan....
Kremlinul se aşteaptă ca Ucraina să-şi asume „situaţia reală” şi să accepte cererile Rusiei
Kremlinul se aşteaptă ca Ucraina să-şi asume „situaţia reală” şi să accepte cererile Rusiei
 Rusia se aşteaptă ca Ucraina să conştientizeze "situaţia reală" care se creează în prezent pe teren şi, prin urmare, ...
CE a aprobat alocarea a 1,4 miliarde de euro pentru proiecte energetice în România, bani din Fondul de Modernizare. Lista proiectelor și banii pentru fiecare
CE a aprobat alocarea a 1,4 miliarde de euro pentru proiecte energetice în România, bani din Fondul de Modernizare. Lista ...
Comisia Europeană a aprobat proiectele depuse de România spre finanțare prin Fondul de Modernizare, potrivit ministrului ...
Ionuţ Dumitru: Nu aş exclude ca în şedinţele următoare să vedem un pas chiar de 1% de creştere de dobânzi
Ionuţ Dumitru: Nu aş exclude ca în şedinţele următoare să vedem un pas chiar de 1% de creştere de dobânzi
Banca Naţională a României ar putea analiza o creştere a pasului de întărire a politicii monetare, iar în şedinţele ...