Firmele de asigurare anunță: Traversăm toți o perioadă dificilă… Plătim zilnic despăgubiri de 3,5 milioane de euro

Piața asigurărilor funcționează normal în această perioadă marcată de diverse crize și mai ales de războiul din Ucraina, anunță Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare(UNSAR). Conform sursei citate, clienții din România, precum și terții păgubiți continuă să fie protejați prin polițele emise de asigurători.
Ion Dobreanu - mar, 22 mart. 2022, 08:40
Firmele de asigurare anunță: Traversăm toți o perioadă dificilă... Plătim zilnic despăgubiri de 3,5 milioane de euro

Firmele de asigurare plătesc zilnic despăgubiri de 3,5 milioane de euro și continuă să funcționeze în condiții normale, anunță UNSAR, asociația pieței de profil.

” Traversăm împreună o perioadă dificilă, cu provocări pe toate planurile, fie că vorbim de contextul social, economic și mai ales de cel uman. Pandemia de COVID-19 a generat transformări majore în viața noastră de zi cu zi și a schimbat complet modul în care definim responsabilitatea, în plan individual, dar și în comunitate. Recent, declanșarea conflictului din Ucraina, care a provocat o criză umanitară de proporții, a adăugat noi temeri în ceea ce privește siguranța și protecția fiecăruia dintre noi. Este nevoie, astfel, de contribuția noastră, a tuturor, pentru a gestiona această criză socială și de a rămâne informați privind rolul nostru în societate și în asumarea responsabilității față de noi și față de cei din jur.”. anunță sursa citată.

 

Mesajul UNSAR

Din acest motiv, este important ca oamenii să aibă toate informațiile necesare privind polițele de asigurare, fie că vorbim de cele de viață, de sănătate, locuințe sau de alte tipuri de asigurări care ne protejează financiar atunci când se produc riscurile pentru care ne-am asigurat. Desigur, se discută mult zilele acestea despre război în spațiul public. Și da, în general, riscul de război este neacoperit de majoritatea polițelor de asigurare, așa cum se întâmplă și cu pierderile provocate de terorism sau lovituri de stat militare, tulburări sociale și alte asemenea fenomene. Acest lucru se întâmplă în întreaga lume, nu doar în România. Desigur, există și excepții, în funcție de fiecare companie sau de tipul de asigurare respectiv. Explicația este că nimeni nu poate previziona pagubele, amploarea, durata sau urmările economice ale unui război, motiv pentru care, ca principiu, companiile de reasigurări – printre cele mai performante entități din lume în domeniul protecției financiare și managementului de risc – nu includ războiul printre acoperiri. Și, chiar dacă ar putea fi cuantificat, prețul pentru care ar fi preluat de asiguratori ar fi unul extrem de ridicat, ceea ce ar risca să facă asigurarea prohibitivă. În plus, să nu uităm nici că pe timp de război, în principiu, se aplică legea marțială, ceea ce schimbă cadrul obișnuit social, medical și patrimonial.

Sigur, actualul context global ne îngrijorează pe toți. Însă, din punct de vedere al securității, așa cum au declarat în nenumărate rânduri autoritățile statului, România beneficiază de garanțiile de securitate ale celei mai puternice alianțe politico-militare din lume, NATO, al cărei membru este încă din 2004.

Pe de altă parte, ținând cont de toate aceste aspecte, este, totodată, din ce în ce mai evident că riscurile vieții de zi cu zi devin cu atât mai presante. Prin urmare, o asigurare de viață sau una de sănătate care să ne protejeze de evenimente nedorite și să ne asigure confort psihic și financiar devin cu atât mai importante.

Spre exemplu, dacă ne referim la asigurările de viață, prin funcția lor principală, cea de protecție, acestea pot contribui la reducerea vulnerabilității familiilor și a dezechilibrelor sociale. Interesul în creștere al românilor pentru aceste produse ne arată că aceștia doresc să fie mai bine protejați în calea riscurilor la care sunt expuși.

În acest sens, cele 1,4 milioane de polițe de asigurare de viață, cele peste 350.000 polițe de asigurare de sănătate, și nu numai, continuă să ofere protecție în fața unor evenimente frecvente precum accidentele și îmbolnăvirile, care pot avea drept consecință chiar decesul, atenuând consecințele financiare și completând astfel mecanismele de sprijin existente în sistemul public. Practic, protecția contractată de oameni și de companii în 2021 prin intermediul asigurărilor de viață a crescut cu peste 17%, iar asigurările de sănătate au continuat la rândul lor să înregistreze o dinamică pozitivă. În același timp, cele peste 3,4 milioane de polițe de asigurare a locuințelor vor oferi în continuare deținătorilor acestora protecția necesară, acoperind daunele produse de riscurile asigurate, conform termenilor și condițiilor acestora.

Așadar, deși uneori este imposibil să ne apărăm de orice formă de manifestare a neprevăzutului, asigurările continuă să ne ofere un echilibru financiar în foarte multe momente critice. Din acest punct de vedere, asigurările rămân un sprijin vital pentru fiecare dintre noi.

Te-ar mai putea interesa și
Constructorul auto chinez Zeekr ia în calcul să fabrice mașini în Europa, pentru a evita astfel taxele vamale
Constructorul auto chinez Zeekr ia în calcul să fabrice mașini în Europa, pentru a evita astfel taxele vamale
Producătorul de automobile electrice Zeekr analizează posibilitatea de a produce vehicule la uzinele europene care au legătura cu firma mamă, conglomeratul chinez Geely, în ideea de a evita......
Curtea Internaţională de Justiţie declară ilegale coloniile evreiești înființate în teritoriile palestiniene ocupate de Israel după 1967
Curtea Internaţională de Justiţie declară ilegale coloniile evreiești înființate în teritoriile palestiniene ocupate ...
Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), cea mai înaltă instanţă a ONU, a calificat vineri drept "ilegale"coloniile ...
Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost deconectată automat de la Sistemul Energetic Național, din cauza unei defecțiuni
Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost deconectată automat de la Sistemul Energetic Național, din cauza unei defecțiuni
S.N. Nuclearelectrica S.A. anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național ...
Comenziile de aparate de aer condiționat s-au dublat în primele șase luni din an față de aceeași perioadă din 2023 – eMAG
Comenziile de aparate de aer condiționat s-au dublat în primele șase luni din an față de aceeași perioadă din 2023 ...
Comenzile de aparate de aer condiţionat au crescut de peste două ori în prima jumătate a anului faţă de aceeaşi perioadă ...