Fiscul a colectat mai mult cu circa 100 milioane de dolari faţă de program, în primul semestru

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală /ANAF/ a colectat, în primul semestru din 2012, venituri bugetare în sumă de 27,431 miliarde lei, mai mult cu 375,64 milioane lei (circa 100 milioane dolari) faţă de program.
Economica.net - vin, 27 iul. 2012, 10:29
Fiscul a colectat mai mult cu circa 100 milioane de dolari faţă de program, în primul semestru

Potrivit unui comunicat al ANAF remis vineri AGERPRES, încasările au fost mai mari cu 1,39% faţă de nivelul programat pentru primele şase luni, de 27,056 miliarde lei, şi cu 11,74% mai mari (plus 2,883 miliarde lei) faţă de nivelul veniturilor realizate în perioada similară a anului 2011 (24,548 miliarde lei).

ANAF menţionează că programul realizat suplimentar în sumă de 375,64 milioane lei acoperă 38,30% din nerealizarea de 980,97 milioane lei din primele patru luni ale anului curent.

‘Acţiunile structurilor ANAF sunt o consecinţă a eforturilor permanente de modernizare a instituţiei. Obiectivul nostru este de a creşte gradul de colectare la bugetul de stat şi de a fi un partener corect în relaţia cu toţi contribuabilii . Prin lupta pe care ANAF o duce împotriva celor care eludează sistemul fiscal dorim asigurarea stării de normalitate pentru toţi cei care respectă legea şi eliminarea anomaliilor concurenţiale generate de comportamente fiscale neadecvate’, a declarat preşedintele ANAF, Şerban Pop.

Pe partea de inspecţie fiscală, în perioada mai – iunie 2012 au fost efectuate 17.860 de verificări la contribuabili persoane juridice şi fizice, în urma cărora au fost atrase la bugetul general consolidat sume suplimentare totale de 1,385 miliarde lei şi a fost diminuată pierderea fiscală declarată de unii contribuabili cu suma de 309,8 milioane lei.

De asemenea, au fost aplicate 2.4777 amenzi contravenţionale, în sumă totală de 3,9 milioane lei, şi au fost înaintate structurilor abilitate, în vederea continuării cercetărilor, 534 sesizări pentru un prejudiciu de 536,1 milioane lei.

Comisarii Gărzii Financiare au înaintat un număr de 537 de sesizări penale, prejudiciile însumând 335,4 milioane lei. În perioada mai – iunie 2012, valoarea confiscărilor de bunuri şi sume realizate de Garda Financiară a fost de 8,5 milioane lei. De asemenea, au fost aplicate 5.349 amenzi contravenţionale în sumă totală de 9,7 milioane lei.

În perioada prezentată, Autoritatea Naţională a Vămilor a efectuat 5.861 inspecţii fiscale, în urma cărora au fost atrase la bugetul general consolidat sume suplimentare totale de 299,1 milioane lei şi au fost aplicate 2.106 amenzi contravenţionale în sumă totală de 10,6 milioane lei.
Autoritatea Naţională a Vămilor a înaintat 99 de sesizări pentru un prejudiciu de 27,5 milioane lei. Valoarea confiscărilor de bunuri şi sume a fost de 20,6 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...