1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 10 º

Extern

Fiscul din Lituania caută informaţii despre evazionişti folosind Google Street View

Fiscul din Lituania a reuşit să identifice peste 100 de persoane are nu plăteau taxe pentru proprietăţi deţinute în capitala Vilnius după ce a folosit imagini disponibile prin serviciul Google Street View, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

31 mai, 2013 | Mediafax

Unele state europene au acuzat Google că încalcă dreptul oamenilor la viaţă privată, însă în Vilnius trecerea maşinilor Google Street View a pus la dispoziţia autorităţilor un nou instrument pentru descoperirea celor ce nu-şi plătesc taxele, potrivit publicaţiei americane.

Inspectorii din Vilnius au petrecut mai multe luni căutând imagini despre active nedeclarate pentru impozitare.

"Am fost foarte impresionaţi. Ne-am dat seama că putem face mai mult şi într-un timp mai scurt", a declarat şeful autorităţii pentru taxe, Modestas Kaseliauskas.

Au fost identificate deja peste 100 de persoane care au de plătit taxe, după ce au fost comparate imaginile din Street View a circa 500 de proprietăţi cu registrele statului, în căutarea de costrucţii nedeclarate.

Două cazuri recente, în care au fost folosite imagine disponibile prin serviciul Google, au adus statului taxe şi penalităţi totalizând 130.000 de dolari.

Guvernele din Europa, tot mai strâmtorate financiar, încearcă să combată evaziunea prin măsuri neconvenţionale, variind de la supravegherea aeriană la aplicaţii pentru iPhone care permit populaţiei să trimită notificări despre cei pe care îi suspectează că nu-şi plătesc taxele.

Street View permite autorităţilor din Lituania să afle informaţii care altfel ar fi putut fi scăpate. Imaginile Google sunt mai ieftine şi mai bune decât cele aeriene, care nu sunt suficient de clare pentru a fi utilizate în investigaţii, noteză Wall Street Journal.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO