1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Companii

Fiscul francez solicită Apple să plătească taxe de 400 de milioane de euro

Administraţia fiscală franceză cere 400 de milioane de euro de la filiala din Franţa a grupului american Apple, acuzată că a reuşit să îşi reducă impozitele pe care trebuia să le plătească prin intermediul unor aşa-numite practici de optimizare fiscală, informează un articol publicat miercuri în săptămânalul 'L'Express'.

23 noi, 2016 | Agerpres

Contactat de AFP, Ministerul francez de Finanţe a refuzat să confirme aceste informaţii, invocând respectarea 'secretului fiscal'. La rândul său, grupul american a informat că nu a primit nicio notificare fiscală vizând Apple France, una din cele două filiale Apple din Franţa alături de Apple Retail.

Potrivit săptămânalului 'L'Express', grupului american i se cere să plătească suma de 400 milioane de euro în urma unei anchete efectuate de fiscul francez, care a vizat perioada 2011 - 2013, şi care a condus la efectuarea unor percheziţii la birourile din Paris ale Apple în 2014.

'L'Express' susţine că Apple France nu încasează pe teritoriul francez decât o parte dintre sumele realizate de terţi de pe urma vânzărilor de iPhone, iPad sau MacBook. Astfel, sumele înregistrate în registrele contabile rămân reduse şi o mare parte din bani sunt transferaţi la Cork, Irlanda, o strategie fiscală considerată legală de Apple, dar apreciată de autorităţile franceze ca fiind abuzivă.

În paralel, gigantul american a fost somat la finele lunii august de Comisia Europeană să ramburseze Irlandei taxe în valoare de peste 13 miliarde de euro reprezentând avantaje fiscale incorecte de care Apple a beneficiat din partea autorităţilor irlandeze.

Autorităţile franceze sunt interesate de practicile fiscale ale mai multor companii multinaţionale americane, precum Alphabet, firma mamă a Google, McDonald's sau Priceline Group, firma mamă a companiei de rezervări hoteliere online Booking.com.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO