Fitch a confirmat ratingul Carrefour la ‘BBB’, cu perspectivă stabilă

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat ratingul 'BBB' pentru datoriile pe termen lung atribuit retailerului francez Carrefour S.A., cu perspectivă stabilă, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 09 apr. 2013, 05:22
Fitch a confirmat ratingul Carrefour la 'BBB', cu perspectivă stabilă

Confirmarea reflectă îmbunătăţirea flexibilităţii financiare a Carrefour în 2012, datorită vânzărilor de active şi măsurilor de prezervare a numerarului, apreciază agenţia.

Fitch se aşteaptă ca firma să utilizeze aceste resurse pentru a-şi îmbunătăţi performanţa operaţională prin majorarea investiţiilor operaţionale şi de capital.

Agenţia remarcă o îmbunătăţire a operaţiunilor de bază ale Carrefour, mai ales pe piaţa hipermarketurilor din Franţa, şi performanţa solidă din America Latină. 

Totuşi, Fitch va continua să ţină cont de marja operaţională scăzută a grupului în atribuirea ratingului, iar o ameliorare va depinde în principal de succesul strategiei de pe piaţa franceză, care este aşteptată să rămână dificilă.

Carrefour deţine piziţia de lider pe unele pieţe europene şi este o companie bine diversificată geografic, în 2012 aproximativ 54% din venituri au fost generate din afara Franţei.

Fitch estimează că în următorii trei ani Carrefour va înregistra o creştere moderată a vânzărilor şi a profitului operaţional.

Directorul general al Carrefour, Georges Plassat, a declarat săptămâna trecută că firma lucrează la un plan de extindere pe pieţele din Brazilia şi China, plan ce ar putea fi gata la începutul lui 2014.

Brazilia şi China reprezintă cea de a doua, respectiv a cincea mare piaţă pentru Carrefour în termeni de vânzări.

De asemenea, Plassat a subliniat că Carrefour vrea să-şi menţină prezenţa în Europa de Sud. ‘Ar fi complet stupid să ne abandonăm poziţia noastră de piaţă (20%) doar pentru că regiunea trece în acest moment printr-o criză economică’, a apreciat şeful Carrefour. Referindu-se la situaţia din Turcia, unde Carrefour poartă discuţii cu partenerul Sabanci pentru a evalua opţiunile disponibile, Plassat a apreciat că ‘este probabil ca situaţia să se clarifice în săptămânile următoare’.

În ultimul an, Carrefour a strâns aproape 3,6 miliarde de dolari din vânzarea unităţilor sale din Indonezia, Columbia, Grecia şi Singapore în cadrul unei strategii vizând strângerea de numerar pentru a-şi apăra poziţiile din Europa de Vest, China şi Brazilia.

Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial şi numărul 1 în Europa. Carrefour are peste 9.900 de magazine în 33 de ţări. În România, Grupul Carrefour numără 112 magazine dintre care 24 hipermarket-uri ‘Carrefour’, 68 supermarket-uri ‘Market’ şi 20 magazine de proximitate ‘Express’.

Te-ar mai putea interesa și
Schimbările climatice „de natură antropică”, la originea valului ucigaş de căldură din Sahel
Schimbările climatice „de natură antropică”, la originea valului ucigaş de căldură din Sahel
Valul ucigaş de căldură care a lovit regiunea Sahel la începutul lunii aprilie este legat de schimbările climatice "de origine antropică", au afirmat oamenii de ştiinţă din reţeaua World......
Dacia a deschis, de astăzi, comenzile pentru noul Spring
Dacia a deschis, de astăzi, comenzile pentru noul Spring
Varianta facelift a modelului Dacia Spring, cu modificări majore de design și tehnologie, poate fi comandată începând ...
Economia Greciei creşte susţinut după un deceniu de probleme
Economia Greciei creşte susţinut după un deceniu de probleme
 În urmă cu un deceniu, Grecia era în mijlocul unei crize a datoriilor devastatoare, marcată de ani de austeritate, ...
Premier Energy Group își anunță intenția de a se lista la Bursa de Valori București, printr-o ofertă publică inițială. Vizează să strângă 125 de milioane de euro din piață, pentru finanțarea regenerabilelor
Premier Energy Group își anunță intenția de a se lista la Bursa de Valori București, printr-o ofertă publică inițială. ...
Premier Energy Group, una dintre companiile private de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă ...