Fitch a confirmat ratingul E.ON la „A”, cu perspectivă stabilă

Fitch Ratings a confirmat ratingurile pe termen lung ale companiei germane de utilităţi E.ON la "A", cu perspectivă stabilă, şi calificativele pe termen scurt la "F1", se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.
Economica.net - vin, 27 iul. 2012, 18:31
Fitch a confirmat ratingul E.ON la

Confirmarea ratingurilor vine ca urmare a progreselor substanţiale înregistrate de E.ON cu programul de vânzare a activelor, care sprijină planul companiei de reducere a datoriei pe termen mediu. Până la sfârşitul lunii iunie compania germană a vândut active de 12,4 miliarde de euro, ceea ce va îmbunătăţi flexibilitatea financiară a E.ON, se arată în comunicatul Fitch.

Creşterea operaţiunilor internaţionale pe pieţele emergente (Brazilia şi Rusia) ar putea afecta profilul de afaceri al E.ON, avertizează agenţia.

Perspectiva stabilă atribuită E.ON reflectă îmbunătăţirea stabilităţii financiare şi succesul programului de reducere a costurilor.

Profitul E.ON a scăzut în 2011 cu 50% din cauza închiderii reactoarelor nucleare şi a câştigurilor mai scăzute din generarea energiei şi a afacerii cu gaze naturale.

Profitul net ajustat a înregistrat anul trecut un declin de 50%, la aproape 2,5 miliarde de euro (3,3 miliarde de dolari), în timp ce analiştii estimau un câştig de 2,33 miliarde de euro.

Vânzările E.ON au crescut cu 22%, la 113 miliarde de euro.

Pentru reducerea costurilor E.ON, prezentă şi în România, va renunţa la 11.000 din angajaţi şi va vinde active, analiştii estimând că valoarea acestora ar putea depăşi ţinta de 20,1 miliarde de dolari.

 

Te-ar mai putea interesa și
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Grupul energetic rus Gazprom este pregătit să majoreze livrările de gaze naturale către Europa....
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Executivul de la Londra a anunțat un plan prin care 5.000 de şoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie, ...
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat astăzi o decizie prin care purtarea măştii ...
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Norul de cenuşă vulcanică produs de erupţia vulcanului Cumbre Vieja din Insulele Canare va traversa teritoriul României ...