Fitch a confirmat ratingul Ford la ‘BBB minus’, cu perspectivă pozitivă

Fitch Ratings a confirmat ratingul de credit atribuit producătorului auto american Ford la 'BBB minus', cu perspectivă pozitivă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară, anunță Agerpres.      
Economica.net - lun, 20 iul. 2015, 16:55
Fitch a confirmat ratingul Ford la 'BBB minus', cu perspectivă pozitivă

Ratingul Ford este sprijinit de nivelul solid al lichidităţilor, de gradul de îndatorare relativ scăzut şi de portofoliul solid de produse. Perspectiva pozitivă reflectă aşteptările Fitch privind majorarea profitabilităţii, în special în America de Nord şi Europa.

Ford şi-a extins prezenţa pe principalele pieţe emergente, cel mai remarcabil în China, iar perspectiva pozitivă reflectă de asemenea diminuarea dependenţei de pieţele mature din America de Nord şi Europa Occidentală. Totuşi, compania se confruntă şi cu riscuri, din cauza evoluţiilor ciclice de pe piaţa auto mondială, care rămâne legată de condiţiile economice de pe diversele pieţe.

Deşi piaţa din Europa Occidentală se îmbunătăţeşte, Fitch nu se aşteaptă în viitorul apropiat la o revenire la nivelul de dinaintea crizei, iar criza din Grecia şi dificultăţile din Rusia vor afecta vânzările europene. De asemenea creşterea mai lentă a Chinei va diminua vânzările pe cea mai mare piaţă auto din lume, avertizează agenţia.

Săptămâna trecută, Ford a anunţat că în primul semestru al acestui an vânzările sale pe piaţa din Europa au crescut cu 10,5%, depăşind creşterea generală de 8,6% înregistrată de industria auto.

În primele şase luni ale acestui an, Ford a livrat pe principalele sale 20 de pieţe auto europene (printre care se numără şi România) un număr de 668.800 de autoturisme, în condiţiile în care vânzările înregistrate de noul sedan Mondeo au crescut cu 55%, iar în cazul SUV-ului Kuga livrările au crescut cu 24%. De asemenea, Ford a anunţat că a primit peste 6.700 comenzi din Europa pentru noul automobil sportiv Mustang, care va începe să fie comercializat din vara acestui an.

În România, Ford a început producţia la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, primul produs al acestei fabrici şi primul autovehicul românesc de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a demarat la Craiova şi producţia motorului EcoBoost.

 
Te-ar mai putea interesa și
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce regiunea îşi accelerează tranziţia la energiile regenerabile, arată un......
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
 Atacul aerian pe care Israel l-a lansat vineri împotriva Iranului a avut scopul de a demonstra Teheranului că israelienii ...
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
Statele Unite au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, ...
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai ...