Fitch a confirmat ratingul Garanti BBVA România la „BB-” și a îmbunătățit perspectiva la stabilă

Agenția Internațională de Evaluare Financiară Fitch Ratings a îmbunătăţit perspectiva Garanti BBVA România (GBR) la stabilă și a confirmat, în același timp, ratingurile instituției, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - vin, 04 feb. 2022, 16:27
Fitch a confirmat ratingul Garanti BBVA România la

Astfel, ratingul pentru datorii pe termen lung (IDR) al băncii a fost confirmat la „BB-„, iar ratingul de viabilitate, la „bb-„.

Fitch a explicat că îmbunătăƫirea perspectivei Garanti BBVA România a fost determinată de mai mulți factori, printre care capitalizarea crescută și pozitia stabilă a băncii, în ceea ce privește finanțarea și lichiditatea, în primul semestru al anului 2021, estimȃnd continuarea şi în al doilea semestru din 2021, precum şi în 2022.

Ratingul de viabilitate acordat de Fitch reflectă capitalizarea solidă și rentabilitatea băncii, calitatea crescută a activelor, precum și o bună finanțare și lichiditate, se specifică în comunicatul transmis de instituția financiară.

Garanti BBVA România pune la dispoziție o ofertă variată de produse și servicii bancare clienților săi, persoane fizice, IMM-uri și companii mari.

Despre Garanti BBVA

Garanti BBVA este o bancă universală, cu o strategie orientată către client și un accent puternic pe digitalizare și sustenabilitate. Prezentă în România din 1998, Garanti BBVA se concentrează pe creșterea și calitatea portofoliului, iar astăzi este una dintre cele mai sănătoase instituții financiare de pe piața locală. Banca se bucură de un portofoliu solid de clienți, extinzându-și canalele digitale și gama de produse și servicii bancare de calitate pentru toate segmentele de business: Retail, IMM-uri și Corporate.

Garanti BBVA face parte din Grupul Garanti BBVA Romȃnia, împreuna cu Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Credite de Consum, care completează oferta băncii cu produse specifice de leasing, servicii de management al flotei, precum și credite de consum.
Garanti BBVA Romania este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Te-ar mai putea interesa și
Şeful UBS avertizează asupra concedierilor, după preluarea Credit Suisse
Şeful UBS avertizează asupra concedierilor, după preluarea Credit Suisse
Directorul grupului bancar elveţian UBS, Sergio Ermotti, a avertizat vineri că vor urma decizii dureroase privind concedierile, în urma preluării Credit Suisse, transmite Reuters....
Comisia Europeană – Noi propuneri în sprijinul unui transport maritim mai „verde” şi mai modern
Comisia Europeană – Noi propuneri în sprijinul unui transport maritim mai „verde” şi mai modern
Comisia European a prezentat, joi, cinci propuneri legislative de modernizare a normelor UE privind siguranţa şi durabilitatea ...
Deca: Dacă profesorii nu se întorc în clase, reprogramăm probele de la examenele naţionale
Deca: Dacă profesorii nu se întorc în clase, reprogramăm probele de la examenele naţionale
Examenele naţionale îşi păstrează calendarul, în condiţiile în care cadrele didactice se întorc de săptămâna ...
Amenda impusă Ryanair în Ungaria a fost anulată de Tribunalul Municipal din Budapesta
Amenda impusă Ryanair în Ungaria a fost anulată de Tribunalul Municipal din Budapesta
Ryanair a salutat joi hotărârea Tribunalului Municipal din Budapesta, care a anulat amenda de 763.000 euro impusă de Autoritatea ...