Fitch a confirmat ratingul OMV la „A minus”, cu perspectivă stabilă

Fitch Ratings a confirmat ratingul "A minus" acordat pentru datoriile pe termen lung în valută ale grupului energetic austriac OMV AG, cu perspectivă stabilă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.
Economica.net - vin, 29 iun. 2012, 18:10
Fitch a confirmat ratingul OMV la

Confirmarea ratingului reflectă întărirea portofoliului de active al OMV, politica financiară prudentă şi redresarea producţiei în Libia, aproape de nivelul înregistrat înainte de criză, apreciază Fitch.

De asemenea, OMV a intrat în 2012 pe piaţa tranzacţiilor de hedging (instrumentele de acoperire a riscului) pe preţul barilului de ţiţei şi pe tranzacţiile valutar, pentru a proteja fluxul de numerar.

OMV intenţionează să se concentreze mai mult pe divizia de explorare şi producţie (E&P) şi mai puţin pe rafinare şi marketing (R&M), apreciază Fitch. Aproximativ două treimi din cheltuielile de capital planificate până în 2014 sunt alocate la divizia de explorare şi producţie iar OMV intenţionează să obţină până la un miliard de euro din renunţarea la unele active din sectorul de rafinare şi marketing până în 2014.

Prin renunţarea la unele active OMV s-ar putea angaja într-o potenţială activitate de fuziuni şi achiziţii în explorare şi producţie fără să-i fie afectat ratingul, apreciază Fitch.

Până în 2016 OMV vrea să-şi majoreze anual producţia upstream cu 4%, comparativ cu producţia din 2010.

OMV, compania germană Wintershall AG şi compania Abu Dhabi National Oil Company au semnat în 21 iunie un acord pentru a evalua potenţialul unui câmp de condensat din Shuwaihat, zona de vest a emiratului Abu Dhabi.

OMV este prezent de mult tip sub formă de investitor în sectorul downstream din Abu Dhabi, însă acest acord este prima intrare a companiei austriece pe segmentul upstream.

În conformitate cu acordul convenit de cele trei companii, Wintershall şi OMV vor fora trei puţuri de evaluare a câmpului. În cazul în care procedura de evaluare se va încheia cu succes, Abu Dhabi National Oil Company se va alătura Wintershall şi OMV pentru faza de dezvoltare şi producţie.

„Semnarea primului nostru joint venture din sectorul upstream din Abu Dhabi scoate în evidenţă strategia noastră de explorare şi producţie în Orientul Mijlociu şi întăreşte relaţia noastră cu Emiratele Arabe Unite şi ADNOC”, a declarat directorul general de la OMV, Gerhard Roiss.

Emiratele Arabe Unite se numără printre primii zece producători mondiali de petrol şi este totodată al cincilea mare exportator de petrol. Anul trecut EAU au produs zilnic 2,5 milioane barili de petrol, urmând ca până în 2017 producţia să crească la 3,5 milioane barili pe zi.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...