Fitch a confirmat ratingul OMV la „A minus”, cu perspectivă stabilă

Fitch Ratings a confirmat ratingul "A minus" acordat pentru datoriile pe termen lung în valută ale grupului energetic austriac OMV AG, cu perspectivă stabilă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.
Economica.net - vin, 28 iun. 2013, 20:39
Fitch a confirmat ratingul OMV la

Ratingurile OMV sunt sprijinite de profilul stabil de producţie a hidrocarburilor, care va fi menţinut pe termen mediu, optimizarea în derulare a operaţiunilor downstream şi portofoliul de retail, se arată în comunicatul Fitch.

Ratingurile OMV reflectă operaţiunile stabile integrate ale companiei şi mărimea moderată. În 2012, OMV a avut o producţie de ţiţei şi gaze naturale de aproximativ 300.000 de barili echivalent petrol pe zi. Producţia de hidrocarburi a OMV a rămas stabilă în ultimii cinci ani. În prezent compania se concentrează pe explorare şi producţie (E&P) şi vrea să-şi majoreze producţia cu până la 4% pe an, până în 2016, sau cu 2% pe an, excluzând achiziţiile.

OMV a anunţat un program de vânzare a unor active de la divizia de rafinare şi marketing (R&M) de până la un miliard de euro până la sfârşitul lui 2014. Cu o capacitate anuală de rafinare de 22 milioane de tone şi peste 4,400 staţii de retail, în special în Europa Centrală şi de Est şi în Turcia, OMV este una dintre companiile cele mai mari pe segmentul de rafinare şi marketing din regiune.

În 26 iunie, OMV a informat că proiectul gazoductului Nabucco West nu a fost selectat de consorţiul Shah Deniz pentru furnizarea de gaze naturale din Azerbaidjan. Cu toate acestea, OMV şi-a reafirmat angajamentul de a-şi extinde operaţiunile în sectorul upstream şi cel al gazelor naturale.

Acţionarii Nabuco sunt OMV (Austria), FGSZ (Ungaria), Transgaz (România), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), Botas (Turcia) şi RWE (Germania). Conducta Nabuco urma să facă conexiunea cu Trans Anatolian Pipline (TANAP), la graniţa turco-bulgară, tranzitând Bulgaria, România şi Ungaria, până la terminalul central-european de redistribuire de la Baumbarten, Austria. Via Baumgarten, gazele furnizate prin Nabucco puteau alimenta peste 500 de milioane de clienţi din Europa.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.

 

Te-ar mai putea interesa și
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Grupul energetic rus Gazprom este pregătit să majoreze livrările de gaze naturale către Europa....
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Executivul de la Londra a anunțat un plan prin care 5.000 de şoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie, ...
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat astăzi o decizie prin care purtarea măştii ...
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Norul de cenuşă vulcanică produs de erupţia vulcanului Cumbre Vieja din Insulele Canare va traversa teritoriul României ...