Fitch a confirmat ratingul Renault la „BB plus”. Succesul brandului în creştere Dacia este esenţial

Agenţia de evaluare financiară a confirmat ratingul pentru datoriile pe termen lung ale producătorului auto francez Renault SA la 'BB plus', cu perspectivă stabilă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.
Economica.net - mie, 19 sept. 2012, 18:12
Fitch a confirmat ratingul Renault la

Succesul brandului în creştere Dacia este esenţial în compensarea declinului vânzărilor modelelor de bază ale Renault şi favorizează, de asemenea, diversificarea geografică, apreciază Fitch.

Confirmarea ratingului şi perspectiva stabilă reflectă situaţia moderată dar plină de mobilitate a creditelor Renault, al doilea producător auto din Franţa, într-un mediu dificil pentru companiile auto europene, susţine Fitch. Deşi mediul rămâne extrem de dificil pentru grup şi este puţin probabilă o revizuire în creştere a ratingului pe termen scurt, Fitch crede că firma are posibilitatea de a se adapta actualei estimări a agenţiei privind declinul vânzărilor în Europa.

Agenţia se aşteaptă ca vânzările de vehicule noi să scadă cu 7% în 2012 şi crede că probabilitatea unui nou declin al vânzărilor Renault pe principalele pieţe din Europa în 2013 este extrem de ridicat. O acţiune pozitivă de rating ar putea fi luată în considerare pe termen mediu dacă actualele performanţe solide ale companiei se menţin.

Marja profitului operaţional al Renault a scăzut uşor în primul semestru din 2012 la 2,3%, de la 2,6% în 2011 şi 2,8% în 2010, dar operaţiunile auto rămân profitabile într-un mediu advers, spre deosebire de rivala Peugeot, susţine Fitch. Costurile companiei au beneficiat de creşterea sinergiilor cu Nissan, o amortizare mai mare a costurilor fixe, ca rezultat al producţiei mai ridicate, de măsurile de reducere a costurilor şi de majorarea producţiei în afara Europei.

Totuşi, Fitch se aşteaptă ca mediul dificil din Europa, în special presiunile continue asupra preţurilor, concurenţa strânsă şi costurile legate de lansarea noului Clio să facă dificilă o îmbunătăţire în 2012.

În ciuda continuării diversificaţiei, vânzările Renault rămân concentrate pe Europa, cu o înclinaţie spre pieţele din Sud, cum ar fi Spania, Italia şi Franţa, unde criza datoriilor din zona euro a avut cel mai semnificativ impact asupra vânzărilor de maşini noi.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. Recent, la Salonul Auto de la Geneva, Renault a prezentat cel mai nou model al gamei, Dacia Lodgy.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Muncii: 923.578 de persoane cu dizabilități erau înregistrate în România la 31 decembrie 2023
Ministerul Muncii: 923.578 de persoane cu dizabilități erau înregistrate în România la 31 decembrie 2023
Numărul total de persoane cu dizabilităţi era, la 31 decembrie 2023, de 923.578 de persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) se aflau în îngrijirea familiilor şi/sau trăiau independent......
Tesla a deschis primul pop-up store din România la Timișoara
Tesla a deschis primul pop-up store din România la Timișoara
La doar un an după ce a deschis primul său show-room din România, la București, Tesla a inaugurat la Timișoara primul ...
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor de mașini electrice
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor ...
Pentru prima dată în mai mult de un an, valoarea de piaţă a grupului petrolier american ExxonMobil Corp. a depăşit-o ...
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, ...