Fitch a îmbunatatit de la negativa la stabila perspectiva atribuita ratingului Bancii Transilvania

Fitch Ratings a îmbunatatit de la negativa la stabila perspectiva atribuita ratingului pentru datoriile pe termen lung al Bancii Transilvania, si a confirmat ratingul pentru datoriile pe termen lung (IDR) la "BB plus", si ratingul de viabilitate (VR) tot la "bb plus", informeaza un comunicat al agentiei de evaluare financiara.
AGERPRES - joi, 23 dec. 2021, 15:27
Fitch a îmbunatatit de la negativa la stabila perspectiva atribuita ratingului Bancii Transilvania

Îmbunatatirea perspectivei reflecta moderarea riscurilor provocate de pandemie asupra mediului operational pentru bancile din România în general, si pentru calitatea activelor si a câstigurilor Bancii Transilvania în particular, apreciaza agentia, conform Agerpres.

Ratingul pentru datoriile pe termen lung si ratingul de viabilitate al Bancii Transilvania reflecta franciza interna puternica, capitalizarea solida, nivelul robust al finantarii si lichiditatii, calitatea activelor rezilienta pâna în prezent, si redresarea profitabilitatii, informeaza Fitch.

Agentia a îmbunatatit de la negativa la stabila perspectiva asupra mediului operational pentru bancile din România, apreciind ca impactul pandemiei asupra profilului de creditare al bancilor românesti este în mare masura sub control, iar orice riscuri reziduale sunt compensate de perspectivele de redresare economica pe termen scurt ale tarii.

Mediul operational pentru România este evaluat de Fitch la „bb plus”, ceea ce reflecta riscurile la adresa stabilitatii macroeconomice pe termen mediu.

Banca Transilvania este cea mai mare banca din România, cu o cota de piata de aproximativ 19% în activele totale din sector.

Profitabilitatea bancii arata o redresare solida, câstigurile beneficiind de pe urma îmbunatatirii creditarii în 2021 si de scaderea costului riscului, datorita reducerii creditelor neperformante.

Ratingul pentru datoriile pe termen lung si ratingul de viabilitate al Bancii Transilvania ar putea fi revizuit în scadere daca presiunile din mediul operational asupra bancilor românesti se materializeaza la un nivel care necesita o reevaluare sub nivelul „bb plus”, sau daca se diminueaza semnificativ capitalizarea si profitabilitatea bancii.

De asemenea, o îmbunatatire a ratingurilor Bancii Transilvania ar necesita o revizuire în crestere a evaluarii mediului operational pentru România („bb plus”), mentinându-se profilul solid de creditare al bancii.

Te-ar mai putea interesa și
Altex, liderul pieței electroIT, vrea să aducă Marketplace-ul în magazinele fizice. Acum are 100 de parteneri care vând peste 300 de produse doar online
Altex, liderul pieței electroIT, vrea să aducă Marketplace-ul în magazinele fizice. Acum are 100 de parteneri care vând ...
Altex, liderul electro-IT, a extins gama de produse vândute prin Marketplace-ul lansat în urmă cu un an la peste 300, din categorii complementare electro-IT, vândute prin comercianții parteneri.......
Pasajul de la Drajna a fost dat în trafic  VIDEO
Pasajul de la Drajna a fost dat în trafic VIDEO
A fost deschisă circulația pe pasajul de la Drajna, județul Călărași, a anunțat marți ministrul Transporturilor Sorin ...
Premierul Nicolae Ciucă se întâlneşte cu sindicaliştii din Educaţie, la ora 12,00
Premierul Nicolae Ciucă se întâlneşte cu sindicaliştii din Educaţie, la ora 12,00
Premierul Nicolae Ciucă are marţi, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie, la ora ...
Clujenii de la We As Web continuă extinderea europeană, cu noi birouri în Marea Britanie și Germania
Clujenii de la We As Web continuă extinderea europeană, cu noi birouri în Marea Britanie și Germania
We As Web, companie de dezvoltare software în regim outsourcing din Cluj-Napoca cu afaceride 10 milioane de euro în 2022, ...