1EUR = 4.8316 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Fitch a îmbunătăţit ratingul de viabilitate al ProCredit Bank la "b plus"

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat joi ratingul pe termen lung al ProCredit Bank România la 'BBB minus ' cu perspectivă stabilă şi totodată a îmbunătăţit ratingul de viabilitate al băncii de la 'b' la 'b plus', informează un comunicat al Fitch, potrivit Agerpres.

05 iun, 2015 | Agerpres

Potrivit agenţiei de evaluare, ratingul pe termen lung şi ratingul de suport al ProCredit Bank România este susţinut de sprijinul potenţial din partea băncii mamă ProCredit Holding AG & Co. KGaA ( BBB/Stabilă). Ratingul ProCredit Bank România este cu o treaptă sub ratingul băncii mamă pe baza importanţei strategice a regiunii CEE iar perspectiva stabilă o reflectă pe cea a băncii mamă.

În ceea ce priveşte îmbunătăţirea ratingului de viabilitate al ProCredit Bank România, Fitch precizează că acesta reflectă performanţele băncii în menţinerea unui profit operaţional stabil şi o calitate bună a activelor comparativ cu alte bănci româneşti precum şi îmbunătăţirea perspectivelor pentru economia romanescă.

Fitch subliniază că ratingul pe termen lung al ProCredit Bank este sensibil la modificările decise asupra ratingului băncii mamă sau a angajamentului ProCredit Holding faţă de divizia sa românească sau faţă de regiunea CEE în ansamblu. În ceea ce priveşte ratingul de viabilitate al ProCredit Bank, Fitch consideră că o nouă îmbunătăţire este puţin probabilă pe termen scurt. Pentru o nouă îmbunătăţire este nevoie ca ProCredit Bank să-şi îmbunătăţească eficienţa operaţională.

Separat, Fitch Ratings a îmbunătăţit, joi, ratingul Băncii Transilvania pentru finanţările în valută pe termen lung, de la 'BB minus' la 'BB', şi totodată a confirmat ratingurile pe termen lung ale UniCredit Tiriac Bank la 'BBB', ProCredit Bank la 'BBB minus ' şi Garanti Bank la 'BB plus', perspectivele de rating pentru ratingurile BT, UCTB şi PCBR fiind stabile.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO