1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 10 º

News

Fitch a reconfirmat ratingul Primăriei Braşov

Fitch Ratings a reconfirmat joi ratingul atribuit Primăriei Braşov pentru datoriile pe termen lung în valută şi lei la nivelul BBB-, iar cel pentru datoriile pe termen scurt la F3, cu perspectivă stabilă.

05 iul, 2012 | Mediafax

"Ratingurile reflectă stabilitatea bugetului oraşului, în contextul politicii guvernamentale de sprijin al autorităţilor locale, dar şi concentrarea pe investiţii şi condiţiile economice incerte la nivel naţional şi european", se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Creşterea veniturilor, susţinută de taxe şi subvenţii din partea statului, cuplate cu reorientarea cheltuielilor de la operaţionale la cele de capital au asigurat o îmbunătăţire majoră a balanţei operaţionale.

Sustenabilitatea veniturilor operaţionale la actualul nivel record depinde de subvenţiile de stat.

Cheltuielile operaţionale au fost reduse cu 22% în decurs de un an, primăria concentrându-se pe limitarea transferurilor către companii şi alte entităţi şi restructurarea administrativă.

Numărul angajaţilor primăriei a scăzut de la 301 în 2010 la 256 la sfârşitul anului trecut, în conformitate cu reglementările guvernului.

Primăria nu a făcut împrumuturi în 2011, iar planurile financiare nu prevăd noi credite. Datoriile directe vor rămâne în perioada 2012-2014 la actualul nivel de 170 milioane lei, se arată în comunicatul Fitch.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO