1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Fitch a revizuit perspectiva pentru ratingul Indiei la 'negativă'

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a revizuit luni perspectiva de rating a Indiei, la 'negativă' de la 'stabilă', la două luni după ce Standard & Poor's a adoptat o decizie similară, apreciind că perspectivele economice ale Indiei ar putea să se deterioreze dacă modul de elaborare a politicilor şi guvernanţa nu se îmbunătăţesc, transmite Reuters.

18 iun, 2012 | Agerpres

Cu toate acestea, Fitch a menţinut ratingul Indiei la 'BBB minus', cel mai mic rating din categoria investment grade.

'O relaxare semnificativă a politicii fiscale, care să conducă la o creştere a raportului datorie guvernamentală generală/PIB, ar conduce la o retrogradare a ratingului de ţară al Indiei', a avertizat Fitch.

Agenţia estimează că la finele ultimului an fiscal datoria guvernamentală generală a Indiei se situa la 66% din PIB, comparativ cu o medie de 39% pentru ţările care au un rating 'BBB minus'.

În primul trimestru al acestui an economia Indiei, a treia mare economie din Asia, a înregistrat o creştere a PIB sub aşteptări de 5,3%, cel mai mic ritm de creştere din ultimii nouă ani, însă cu toate acestea Banca centrală a lăsat luni dobânda de bază nemodificată.

'Pe fondul unor presiuni inflaţioniste persistente şi a unei situaţii slabe a finanţelor publice, există o nevoie şi mai mare pentru politici guvernamentale eficiente care să asigure că India poate traversa mediului economic şi financiar turbulent şi care să consolideze încrederea în potenţialul de creştere pe termen lung al economiei Indiei', a declarat directorul Fitch, Art Woo.

În urmă cu o săptămână, Standard & Poor's a anunţat că India ar putea fi prima din aşa-numitele economii BRIC (Brazilia, Rusia, India şi China) care să nu mai beneficieze de un rating din categoria investment grade.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO