1EUR = 4.7354 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Fitch confirmă ratingul LukOil la 'BBB minus' cu perspectivă negativă

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat, joi, ratingul pentru datoriile pe termen lung în valută şi monedă locală ale grupului petrolier rus Lukoil la 'BBB minus' cu perspectivă negativă, informează un comunicat de presă.

15 mai, 2015 | Agerpres

Fitch subliniază că ratingul LukOil este limitat de ratingul de ţară al Rusiei (BBB minus' cu perspectivă negativă) din cauza concentrării activelor companiei în Rusia precum şi a influenţei exercitate de statul rus asupra sectorului petrolului ţi gazelor naturale prin taxe şi reglementări.

LukOil este al doilea mare producător de petrol din Rusia cu o producţie totală de hidrocarburi de 2,22 milioane barili de echivalent petrol pe zi în 2014. De asemenea, LukOil este cea mai mare companie petrolieră privată din Rusia responsabilă pentru 16% din producţia de ţiţei brut şi 17% din petrolul rafinat în Rusia.

Potrivit Fitch, ratingul LukOil ar putea fi îmbunătăţit în cazul unei acţiuni pozitive asupra ratingul Rusiei în condiţiile în care în prezent ratingul LukOil este limitat de ratingul suveran. În schimb, o acţiune negativă asupra ratingului Rusiei ar putea conduce la o retrogradare a LukOil, la fel ca şi o deteriorare a lichidităţii companiei precum şi o scădere a producţiei de petrol în Rusia timp de mai mulţi ani.

În România, Grupul Lukoil are aproape 3.800 de angajaţi în România dintre care peste 2.900 la Lukoil România, firma care se ocupă doar cu distribuţia carburanţilor prin cele 305 staţii teritoriale, potrivit celor mai recente date disponibile. Lukoil România se află pe locul al treilea pe piaţa distribuţiei de carburanţi. Restul angajaţilor lucrează pe platforma rafinăriei Petrotel Lukoil din Ploieşti şi la alte firme ale Grupului, care furnizează servicii de diferite tipuri.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO