1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Fitch confirmă ratingul OMV la 'A minus' cu perspectivă stabilă

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat vineri ratingul pentru datoriile pe termen lung în valută ale grupului austriac OMV, proprietarul Petrom, la 'A minus' cu perspectivă stabilă, informează un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

28 aug, 2015 | Agerpres

În ultimul an, preţul ţiţeiului s-a redus la jumătate, ceea ce a afectat veniturile producătorilor de petrol. 'În actualul context al preţului petrolului, nu ne aşteptăm ca OMV să-şi majoreze producţia de hidrocarburi aşa cum intenţiona anterior', se arată în raportul Fitch.

Potrivit agenţiei de evaluare, producţia de petrol şi gaze a OMV va ajunge în 2018 până la 315.000 barili echivalent petrol pe zi ca urmare a unei producţii sub aşteptări a zăcămintelor din Marea Nordului precum şi a diminuării producţiei în Libia şi Yemen din cauza situaţiei politice incerte.

OMV se aşteaptă ca în perioada 2015-2017 să realizeze investiţii de capital cuprinse între 7,5 şi 9 miliarde de euro, dintre care aproximativ 80% în segmentul upstream. Fitch susţine că pentru a contracara efectul preţului scăzut al petrolului, OMV ar putea fi obligată să reducă cheltuielile de capital. Având în vedere că Fitch se aşteaptă ca preţul petrolului să-şi revină la 65 de dolari per baril în 2016 şi la 75 de dolari per barul în 2017, agenţia de evaluare crede că această reducere a cheltuielilor de capital este una temporară.

Fitch subliniază că o acţiune pozitivă asupra ratingului OMV este puţin probabilă având în vedere profilul de business limitat al grupului şi mărimea sa relativ mică comparativ cu rivalii săi europeni mai mari şi mai diversificaţi. În schimb, Fitch avertizează că ar putea retrograda OMV în cazul în care compania nu reuşeşte să îşi atingă ţintele de producţie, al unor cheltuieli sau întârzieri peste aşteptări în cazul unor proiecte upstream sau al unor evoluţii negative în ceea ce priveşte fiscalitatea, licenţele sau cadrul de reglementare de pe principalele pieţe ale OMV.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO