Fitch confirmă ratingul Primăriei Bucureştiului la „BBB-„, cu perspectivă stabilă

Agenţia de evaluare financiară Fitch a confirmat, vineri, ratingul Primăriei Bucureştiului pentru împrumuturi pe termen lung în valută, la "BBB-", pe ultima treaptă în categoria recomandată pentru investiţii.
Economica.net - vin, 10 aug. 2012, 15:57
Fitch confirmă ratingul Primăriei Bucureştiului la

Fitch a confirmat şi calificativul pentru credite pe termen lung în lei, la „BBB”, precum şi pe cel pentru împrumuturi pe termen scurt în valută, la F3, se arată într-un comunicat al agenţiei. Calificativele pe termen lung au perspectivă stabilă.

„Ratingurile reflectă rezultatele operaţionale solide ale Bucureştiului şi un declin semnificativ mai ales al cheltuielilor operaţionale, statutul de capitală a României, structura economică locală diversificată (…) dar şi situaţia politică încă volatilă din România şi devalorizarea leului, care pune presiune pe necesarul pentru serviciul datoriei, întrucât datoria este în monedă străină, respectiv necesarul ridicat de investiţii şi posibile noi obligaţii financiare”, se arată în comunicatul Fitch.

Marja operaţională sub 30%, raportul dintre datorie şi venituri mai mic de 100%, precum şi rate solide de acoperire a datoriilor sunt elemente pozitive pentru ratingul oraşului, cu condiţia unei îmbunătăţiri a calificativului suveran al României.

O decizie negativă de rating ar putea fi luată în urma unei deteriorări a rezultatelor operaţionale, întrucât ar duce la incapacitatea Bucureştiului de a finanţa din resurse proprii o mare parte din necesarul încă semnificativ de investiţii.

Fitch a confirmat în iunie ratingul României la BBB-, cu perspectivă stabilă, decizie urmată de acţiuni smilare în iulie pentru calificativele Primăriei Oradea şi Primăriei Braşov.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...