1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Extern

Fitch menţine ratingul Spaniei la 'BBB' cu perspectivă negativă

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat, vineri, ratingul de ţară al Spaniei la 'BBB' cu perspectivă negativă, informează un comunicat al Fitch.

10 feb, 2013 | Agerpres

Agenţia estimează că economia Spaniei va începe să-şi revină în 2014, 'pe măsură ce efectele negative provocate de austeritatea fiscală şi condiţiile de finanţare se vor diminua'. Fitch îşi menţine estimarea că potenţialul de creştere pe termen mediu al economiei spaniole este de 1,5%.

De asemenea, Fitch prognozează că datoria publică a Spaniei va rămâne sub 100% din Produsul Intern Brut chiar şi în cazul unor derapaje fiscale şi a continuării recesiunii profunde în 2013. Agenţia include în această prognoză şi costurile pentru sprijinirea sectorului financiar, estimând că este vorba de costuri pe care statul spaniol şi le poate permite.

Fitch subliniază că ratingul actual atribuit Spaniei se bazează pe presupunerea că nu vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate înainte de 2015, ceea ce înseamnă că actuala administraţie va putea să-şi menţină politica din prezent, şi nu vor exista crize constituţionale.

Perspectiva asociată este una 'negativă', Fitch putând retrograda Spania în următoarele luni. Agenţia consideră că printre riscurile care ar putea conduce la o retrogradare se numără: eşecul în a pune datoria publică pe o traiectorie descendentă, incertitudinea cu privire la continuarea politicii economice şi fiscale precum şi o recesiune mai gravă şi mai lungă decât se preconizează în prezent.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO