Flanco lansează propriul brand de telefoane. Costă cu până la 15% mai puţin decât cele consacrate

Flanco, numărul doi pe piaţa comerţului electroIT din România, va lansa luna viitoare sub marca proprie Vision Touch o gamă de telefoane inteligente şi televizoare cu 10-15% mai ieftine decât produsele similare ale unor branduri celebre.
Alina Stanciu - mie, 30 sept. 2015, 21:01
Flanco lansează propriul brand de telefoane. Costă cu până la 15% mai puţin decât cele consacrate

Flanco Retail, numărul doi pe piaţa electroIT din România, este pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru lansarea sub umbrela brandului propriu Vision Touch unei game de telefoane mobile inteligente şi televizoare. Echipamentele sunt fabricate pe liniile din Turcia şi China ale unui producător important şi vor avea preţuri cu 10-15% mai mici decât produsele similare de altă marcă.

Lansarea va avea loc luna aceasta. „Am demarat planul de lansare a unui brand propriu în luna aprilie a acestui an, axându-ne pe categoriile de produse cele mai căutate de clienți, cu creștere durabilă în piață. Focusul nostru a fost și este în continuare calitatea produselor pe care le vom comercializa sub marcă proprie și ne dorim ca cei care le cumpără să aibă în vedere, în primul rând, raportul foarte bun calitate-preț. (…) În acest moment, produsele sunt în plin proces de fabricație, urmând ca în a doua jumătate a lunii octombrie să sosească în România și să le avem la raft”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Ovidiu Nicușan, Private Lable Division Manager Flanco Retail

Ce fel de produse sunt

Potrivit oficialului companiei, fiecare model de telefoanele Vision Touch vor avea ecran cu tehnologie IPS, iar procesoarele lor vor fi de ultimă generație: Dual Core și Quad Core. De asemenea, telefoanele vor fi dotate cu camere foto cu rezoluții de până la 8 Mpx, Dual Sim „pentru că mulți dintre clienții noștri folosesc cartele separate pentru conversații personale și pentru serviciu” şi sloturi MicroSD. „Am avut ca obiectiv aducerea sub brand propriu a unor produse la același nivel cu tehnologiile existente pe piață la momentul actual. Nici o clipă nu ne-am gândit la produse cu specificații învechite moral, sau cu performanțe slabe, care să se vândă doar prin prisma prețului. Dimpotrivă, clienții vor putea avea calitate la un preț mai mic pentru produsele Vision Touch comparativ cu alte produse cu specificații similare din piață, deoarece investițiile în dezvoltarea brandului nu se vor regăsi în prețul de raft. În acest fel, ne asigurăm că avem produse de calitate pentru care clientul va plăti performanța, și nu brandul”, a explicat Nicuşan.

Cât va costa un telefon

Ultima generaţie de telefoane inteligente sunt cele cu Octa-Core, un procesor cu opt nuclee diferite instalat, spre exemplu, pe telefoanele Samsung (S4) încă din 2013. Cele aduse de Flanco sunt procesoare din generaţiile trecute şi, potrivit estimărileor ECONOMICA.NET, preţul celui mai scump telefon adus de retailer sub brandul propriu va ajunge la aproximativ 700 de lei.

De altfel, CEO-ul companiei, Dragoş Sârbum anunţa la începutul lunii martie că telefoanele Vision Touch „nu vor fi produse  foarte ieftine, dar vor avea preţuri mai bune decât ce se întâmplă acum pe piaţă”. Potrivit acestuia, smartphone-uri marcă proprie vor costa „cu 10-15% mai puţin decât există acum pe piaţă în zona B brand”. 

Unde se fabrică smartphone-urile Flanco

Oficialii companiei nu au dorit să numească producătorii care vor fabrica telefoanele şi televizoarele Vision Touch, dar au detaliat care au fost criteriile care au stat la baza alegerilor făcute. „Am efectuat controale de calitate riguroase direct la producatorii din China și Turcia, cu ajutorul unor firmelor specializate în testarea și verificarea telefoanelor mobile, și am ales ca producător o companie cu experiență vastă în domeniu, care produce terminale pentru un brand cu vânzări ridicate, atât în România, cât și pe piețele dezvoltate din UE, ca de exemplu Germania”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Ovidiu Nicuşan.

Acesta explică faptul că „primul criteriu în negocierile cu producătorii de telefoane mobile din China și din Turcia a fost capacitatea de a produce telefoane fiabile, de calitate, iar al doilea criteriu a fost agrearea condițiilor comerciale de import”.

„Am finalizat inclusiv munca de creație, căreia i-am am acordat o atenție sporită împreună cu echipa de Marketing Flanco, pentru a prezenta clientului produsul într-un ambalaj specific și recognoscibil, cu documentație în limba română și informații utile despre produs.”, ne-a declarat oficialul Flanco. 

Marca privată a Flanco este deja prezentă pe rafturile magazinelor Flanco cât şi în online sub numele Vision Chef pentru aparatele de bucătărie (hote, frigidere) și Vision Clean pentru aparatele de curățenie (aspiratoare) și mașini de spălat. 

Miza Flanco: 20% din vânzări să fie generată de marca privată

Potrivit declaraţiilor anterioare ale lui Dragoş Sârbu, CEO Flanco, planul companiei este acela de a ajunge,  în trei ani de la lansarea noii mărci private, ca 15-20% din vânzările companiei să fie generate de acest brand privat. „Până acum am intrat cu aproximativ 20 de produse şi vrem să ajungem la o pondere de 15-20% din business în 3 ani. Din iunie vom începe promovarea acestei mărci”, a mai spun CEO-ul Flanco. Potrivit acestuia, sub marca proprie Flanco va comercializa de la telefoane, tablete, la televizoare şi produse electrice.

În momentul de faţă, şi ceilalţi concurenţi pe piaţa electroIT (Altex, liderul pieţei şi Domo) au branduri private inclusiv pe acest segment, al telefoanelor mobile.  Altex a lansat în 2007 Myria, un brand asamblat pe liniile de producţie din România ale retailerului şi care s-a tot extins. De altfel, compania deţinută de omul de afaceri Dan Ostahie, comercializează sub umbrela Myria şi telefoane quad core la preţuri de 300-500 de lei. Domo  are marcă privată, denumită Westwood, dar nu şi pe segmentul telefoanelor.

Totodată, eMag, cel mai mare magazin online din România, a lansat recent două branduri proprii de electronice și electrocasnice: Wink și Star-Light. Sub umbrela Wink Blaze, eMag comercializează un telefon cu procesor Quad-Core 

De asemenea, Domo, numărul trei în piaţa electroIT, comercializează produsele proprii sub marca Westwood, dar nu şi telefoane.

Business în creştere 

În primele nouă luni ale anului compania a raportat o creştere de 20% faţă de perioada similară a anului trecut, dublu față de cel al pieței. „Încercăm să echilibrăm foarte bine balanța online-offline, astfel că investim mult atât în tehnologie, cât și în pregătirea consultanților noștri de vânzări. Suntem, desigur, atenți la prețuri, dar mai ales la experiența de cumpărare a clienților noștri, pentru că aceasta este cea care duce la fidelizare și, în final, la rezultate bune pe termen lung”, susţine oficialul Flanco.

Flanco Retail  a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 665 de milioane de lei, cu 8% mai mult comparativ cu 2013 şi un profit net de 2,2 milioane de lei, cu 61% peste nivelul anului anterior. Pentru anul în curs, compania şi-a bugetat o creştere de 12% a cifrei de afaceri comparativ 2014, în ton cu piaţa.  

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...