Flanco Retail a înregistrat o creştere de 20% a vânzărilor, în primele şase luni din 2015

Flanco Retail a înregistrat vânzări de 345 de milioane de lei, în primele şase luni din acest an, cu 20% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, au anunţat, miercuri, reprezentanţi ai companiei, într-un comunicat remis AGERPRES.
Economica.net - mie, 15 iul. 2015, 14:36
Flanco Retail a înregistrat o creştere de 20% a vânzărilor, în primele şase luni din 2015

‘Am reuşit să ne păstrăm în primele 6 luni din 2015 un ritm de creştere de 20%, în contextul în care piaţa a frânat de la 11% creştere în trimestrul întâi, la circa 5-6% în trimestrul al doilea’, a spus Dragoş Sîrbu, CEO Flanco Retail.

În prima jumătate a anului, cel mai bine s-au vândut electrocasnicele mari şi mici, produsele din segmentul telecom, televizoarele şi notebook-urile, în timp ce tabletele şi camerele foto au înregistrat cele mai slabe vânzări.

‘Nici aparatele de aer condiţionat nu s-au mai vândut la fel de bine ca în anii trecuţi, pe de o parte pe fondul apariţiei tehnologiei Inverter, mai costisitoare, dar şi pentru că ciclul de înlocuire e destul de lung, iar piaţa e bine acoperită în oraşele mari. Pe de altă parte, e o piaţă sensibilă la condiţiile meteo, aşa că de abia în toamnă vom putea aprecia mai bine evoluţia ei’, a precizat Dragoş Sîrbu.

Bugetul de investiţii al Flanco pentru anul acesta este cu 25% peste cel de anul trecut, ridicându-se la circa 10 milioane de lei.

‘La începutul anului, ne-am propus să păstrăm investiţiile la nivelul din 2014, dar rezultatele bune şi performanţa financiară ne-au dat libertatea creşterii lor până la 10 milioane de lei. 40% din acest buget este alocat tehnologiei, fie că vorbim de flanco.ro sau de magazine, de opt ori mai mult decât în 2014. De asemenea, faţă de 2014 am dublat investiţia în programele de pregătire a angajaţilor noştri’, a spus Dragoş Sîrbu.

Reţeaua Flanco a ajuns la un număr de 90 de unităţi, în urma inaugurării a două noi magazine, în Centrul Comercial Coresi din Braşov şi la Mega Mall din Capitală.

Vânzările din magazinele Flanco sunt susţinute şi de creditul de consum, acordat prin partenerii financiari ai companiei, nivelul investiţiilor Flanco planificate pentru anul acesta crescând cu 25%, au declarat reprezentanţi ai companiei.

Flanco este un retailer autohton de produse IT&C, electronice şi electrocasnice, având un număr de peste 1100 de angajaţi, compania ce deţine o reţea de 90 de magazine, aflate în zone comerciale din 55 de oraşe.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Adrian Marinescu, directorul Institutului Matei Balş: În 2022 vom trece la etapa de convieţuire cu virusul. Varianta Omicron se va extinde şi în România, nu trebuie să intrăm în panică
Adrian Marinescu, directorul Institutului Matei Balş: În 2022 vom trece la etapa de convieţuire cu virusul. Varianta Omicron ...
Directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală a explicat pentru News.ro noul context ...
Japonia va creşte contribuţia financiară pentru menţinerea trupelor americane pe teritoriul său
Japonia va creşte contribuţia financiară pentru menţinerea trupelor americane pe teritoriul său
Japonia îşi va creşte contribuţia financiară pentru menţinerea trupelor americane pe teritoriul său începând cu ...
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 6.12.2021
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 6.12.2021
Euro începe prima zi din săptămână la valori apropiate de cea anunţată vineri de BNR.