Florin Georgescu: A doua majorare salarială, din decembrie, va fi de 7,5 procente

A doua majorare salarială se va face în luna decembrie, atunci când vor fi reîntregite salariile bugetarilor, procentul fiind de 7,5%, a declarat miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Florin Georgescu, într-o emisiune televizată.
Economica.net - mie, 09 mai 2012, 20:58
Florin Georgescu: A doua majorare salarială, din decembrie, va fi de 7,5 procente

„În Ordonanţa de Urgenţă vom spune că salariile se reîntregesc cu 16%, cu 8% din iunie şi cu 7,5% din decembrie, asta este cifra corectă. FMI-ul vorbea din punct de vedere fiscal, în sensul că salariile vor fi încasate în luna următoare, în iulie şi ianuarie. Ei vorbeau din punct de vedere fiscal, noi vorbim din punct de vedere economic şi social, dar ambele viziuni sunt corecte şi exacte”, a spus Florin Georgescu.

Reîntregirea salariilor în sectorul bugetar, prin acordarea celei de-a doua etape de majorare, cu opt procente, va fi posibilă în ianuarie 2013, deoarece în prezent nu există sume disponibile la buget, a declarat miercuri, într-un interviu acordat AGERPRES, şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional la Bucureşti, Jeffrey Franks.

„Ce am agreat cu Guvernul este că acum nu există sume de bani disponibile în 2012. Este posibil să acorde acea creştere în decembrie şi să devină posibilă în ianuarie 2013. Acum, desigur, dacă situaţia fiscală se schimbă poate să se întâmple mai târziu sau mai devreme. Cred că este spaţiu limitat în buget, iar autorităţile trebuie să aştepte ca celelalte opt procente să fie adăugate când va exista spaţiul necesar pentru asta”, a spus şeful misiunii FMI.

Reîntregirea salariilor bugetarilor va avea loc în două tranşe, până la finalul anului 2012, precizează Guvernul, printr-un comunicat de presă transmis miercuri.

Prima tranşă, de 8%, va fi acordată începând cu 1 iunie 2012, iar a doua etapă de majorare va fi cel mai târziu în decembrie 2012, potrivit comunicatului.

„Acest angajament al Guvernului României se bazează pe negocierile purtate cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, ai Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale. Decizia Guvernului este una fermă şi în conformitate cu negocierile purtate cu FMI”, se mai arată în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...