1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 15 º

News

Flota rusă la Marea Baltică anunţă exerciţii tactice în enclava Kaliningrad

Nave din cadrul Flotei ruse la Marea Baltică şi avioane de luptă urmează să efectueze exerciţii tactice "la scară largă" la nivelul enclavei Kaliningrad, pe 8 august, anunţă serviciul de presă al Districtului Militar Occidental, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

06 aug, 2012 | Mediafax

Exerciţiile urmează să fie organizate în largul bazei Hmeliovka, cu ocazia marcării a 100 de ani, pe 12 august, de la crearea Forţelor Aeriene ruse, iar la ele urmează să participe aproximativ 500 de militari, nave de răboi, nave de susţinere, avioane şi elicoptere de luptă, potrivit agenţiei ruse.

Potrivit scenariului, avioane de luptă multirol de tip Su-27 vor asigura protecţia navelor de război din cadrul flotei în zona de debarcare. De asemenea, bombardiere tactice de tip Su-24 Fencer vor simula atacuri asupra unor ţinte de la sol. Navele de război care participă în exerciţii vor efectua operaţiuni de apărare antiaeriană în interacţiune cu aviaţia flotei, potrivit aceleiaşi surse.

Elicopterele din cadrul aviaţiei flotei au misiunea, potrivit scenariului, să aducă ingineri la ţărm pentru a deschide căi de trecere prin terenuri minate în zona de debarcare a trupelor. Totodată, navele asalt de tip amfibie Alexander Shabalin şi Kaliningrad au rolul să se angajeze în luptă cu foc de acoperire şi să debarce două companii de asalt, potrivit scenariului militar ciat de agenţie.

În cursul exerciţiilor, marinarii ruşi se vor antrena pentru a prelua controlul asupra ţărmului şi a-i asigura apărarea, potrivit aceleiaşi surse.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO