Accident aviatic la Rostov: Flydubai are cea mai tânără flotă de avioane care zboară în România

Compania aeriană Flydubai operează zboruri pe ruta Dubai-București din 2012. 
Economica.net - Dum, 20 mart. 2016, 08:54
Accident aviatic la Rostov: Flydubai are cea mai tânără flotă de avioane care zboară în România

Operatorul aerian Flydubai a intrat pe piața românească în octombrie 2012, cu zboruri ce leagă Bucureștiul de Dubai. 

Compania aeriană low-cost Flydubai a fost înființată în martie 2008 și a început operațiunile pe 1 iunie 2009. Deși nu face parte din grupul grupul Emirates, compania a fost fondată de președintele Emirates, Ahmed bin Saeed Al Maktoum. Totuși, Emirates a sprijinit dezvoltarea Flydubai. 

Media de vârstă a avioanelor operate de Flydubai este de 3,5 ani, fiind compania cu cea mai tânără flotă care operează în România. Flydubai zboară spre 99 de rute din 44 de țări și are 49 de avioane Boeing 737-800 NG. 

Anul trecut, compania a adăuga șapte noi avioane flotei, ultimul fiind recepționat în septembrie, potrivit datelor Planespotters.com. 

Iată mai jos care este media de vârstă a avioanelor operate de companiile low-cost prezente pe piața românească:

Wizz Air: 66 avioane/ 4,2 ani

Eurowings: 16 avioane/ 4,4 ani

Pegasus Airlines: 68 avioane/ 5,5 ani

Ryanair: 337 avioane/ 6,6 ani

Vueling: 102 avioane/ 6,7 ani

Blue Air: 15 avioane/ 22 ani

Profit în scădere cu 60% pentru Flydubai în 2015

Un bilet de avion pe ruta București-Dubai costă în luna aprilie 370 de euro. Tarom, Wizz Air și Qatar Airways sunt celelalte companii aeriene care oferă zboruri spre Dubai. 

Flydubai a înregistrat o scădere cu 60% a profitului în 2015, pe fondul aprecierii monedei americane. Astfel, profitul operatorului a scăzut la 24,3 milioane de euro în 2015, după ce în 2014 înregistrase un profit de 60,4 milioane de euro.

Veniturile companiei au crescut cu 11%, la 1,18 miliarde de euro. Flydubai va primi începând cu luna mai a acestui an 16 noi avioane, pe operioadă de doi ani. Compania vrea să scoată din uz șapte avioane pentru a-și menține o flotă tânără, notează publicația din Emiratele Arabe Unite, The National. 

Avionul care s-a prăbușit sâmbătă, 19 martie, în Rusia, avea o vechime de cinci ani. Toți pasagerii prezenți la bord, cât și membri echipjului, au decedat. 

Avionul de tip Boeing 737-800, aparţinând companiei FlyDubai, s-a prăbuşit la aterizare, în jurul orei 3.50 (2.50, ora României), pe aeroportul din oraşul rus Rostov-pe-Don, potrivit Mediafax.

Aeronava venea din Dubai (Emiratele Arabe Unite) şi avea la bord 55 de pasageri şi şase membri ai echipajului. Autorităţile ruse au anunţat că nu există supravieţuitori.

Anchetatorii nu au stabilit clar care sunt cauzele incidentului aviatic, dar vizibilitatea era redusă şi vântul bătea puternic în zona aeroportului din Rostov-pe-Don.

Te-ar mai putea interesa și
TeraPlast a finalizat preluarea grupului austriac Wolfgang Freiler
TeraPlast a finalizat preluarea grupului austriac Wolfgang Freiler
TeraPlast a încheiat achiziția grupului Wolfgang Freiler, intrând de astăzi în proprietatea pachetului de 100% din capitalul social al companiilor WF Kunststoff Handels GmbH, Wolfgang Freiler......
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina ...
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...