FMI a cerut punctul de vedere al grupului Grampet privind eșecul privatizării CFR Marfă

Delegația Fondului Monetar Internațional, Comisiei Europene și Băncii Mondiale au solicitat punctul de vedere al grupului Grampet, din care face parte GFR, privind cauzele eșecului privatizării CFR Marfă, se arată într-un comunicat al Grampet.
Economica.net - mie, 30 oct. 2013, 13:16
FMI a cerut punctul de vedere al grupului Grampet privind eșecul privatizării CFR Marfă

Reprezentanții Grampet Group au avut o întrevedere la finele săptămânii trecute cu delegația FMI, Comisiei Europene și Băncii Mondiale, subiectul discuțiilor fiind privatizarea CFR Marfă.

‘Întâlnirea de lucru, care s-a ținut la sediul Grampet, a avut loc la invitația reprezentanților instituțiilor financiare internaționale și a conținut ca temă centrală procedura de privatizare a CFR Marfă. Reprezentanților Grampet li s-a solicitat punctul de vedere privind desfășurarea procesului și cauzele care au dus la nefinalizarea acestuia’, se arată în comunicat.

Privatizarea CFR Marfă a eșuat întrucât clauzele suspensive de care era condiționată finalizarea tranzacției nu au fost îndeplinite, iar cumpărătorul, Grup Feroviar Român, nu a plătit întreaga sumă licitată până la 14 octombrie, când era data-limită prevăzută în Hotărârea de Guvern.

Potrivit HG privind privatizarea CFR Marfă, tranzacția ar fi fost finalizată în momentul în care erau îndeplinite următoarele prevederi: decizia Consiliului Concurenței, conversia în acțiuni a datoriilor CFR Marfă și majorarea capitalului social în baza conversiei, acordul băncilor care au creditat CFR Marfă și plata întregului preț oferit de către GFR. Tot acea HG preciza că, dacă în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare nu se finalizează privatizarea, contractul de privatizare se desființează. Cele 60 de zile s-au împlinit pe data de 14 octombrie.

În data de 11 octombrie, GFR a anunțat că a plătit 30 de milioane de euro pentru achiziția CFR Marfă și că va achita diferența până la 202 milioane de euro după avizul Consiliului Concurenței.

Consiliul avea la dispoziție cinci luni pentru a da o decizie, de la primirea documentației complete. Potrivit lui Bogdan Chirițioiu, președintele instituției, Consiliul nu avea nici pe data de 14 octombrie toate documentele de la GFR.

Compania Grup Feroviar Român a fost declarată pe 20 iunie 2013 câștigătoare a competiției pentru privatizarea CFR Marfă, iar contractul de vânzare-cumpărare a pachetului de 51% din capitalul social al societății către societatea comercială Grup Feroviar Român a fost semnat în data de 2 septembrie 2013.

Prețul oferit de GFR a fost de 202 milioane de euro. În plus, GFR și-a asumat investiții de aproximativ 900 milioane de lei la CFR Marfă.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rafila: Cu siguranță săptămâna viitoare depășim 40.000 de cazuri de COVID-19 pe zi. Cred că în mai va putea fi reluată organizarea de evenimente
Rafila: Cu siguranță săptămâna viitoare depășim 40.000 de cazuri de COVID-19 pe zi. Cred că în mai va putea fi reluată ...
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat sâmbătă că România se află într-o perioadă de creştere a cazurilor ...
După Macron, ministrul francez al Apărării susține la rândul său că Parisul e disponibil să trimită trupe militare în România
După Macron, ministrul francez al Apărării susține la rândul său că Parisul e disponibil să trimită trupe militare ...
Franţa este pregătită să trimită sute de militari în România şi să-şi asume responsabilitatea de a constitui o ...
Cine deține cele mai puternice cinci supercomputere din lume și la ce le folosesc
Cine deține cele mai puternice cinci supercomputere din lume și la ce le folosesc
Un supercomputer este o mașină construită pentru a gestiona miliarde, dacă nu chiar trilioane de calcule simultan. Cu ...