FMI avertizează Rusia că măsurile de stimulare economică implică riscuri inflaţioniste

FMI a redus estimările referitoare la creşterea economică a Rusiei în acest an şi în 2014 şi a avertizat în privinţa riscurilor inflaţioniste care pot fi generate de măsurile de stimulare economică, relatează Bloomberg.
Economica.net - mar, 18 iun. 2013, 19:56
FMI avertizează Rusia că măsurile de stimulare economică implică riscuri inflaţioniste

Fondul a cerut totodată autorităţilor de la Moscova să îmbunătăţească climatul de arfaceri.

PIB-ul Rusiei va creşte cu 2,5% în acest an şi 3,25% în 2014, potrivit noilor estimări ale FMI, care a redus prognoza din luna aprilie, de 3,4%, respectiv 3,8%.

Ministerul rus al Economiei anticipează un avans economic de 2,4% în acest an şi de 3,7% în 2014.

„Măsurile fiscale de stimulare, în acest moment, ar fi ineficiente şi vor intensifica doar presiunile inflaţioniste. Politica monetară trebuie să rămână concentrată pe obiectivele legate de inflaţie”, a declarat şeful misiunii FMI în Rusia, Antonio Spilimbergo.

FMI intră cu aceste aprecieri într-o dezbatere legată de mixul de politici necesar pentru revigorarea economiei ruse, a cărei creştere este cea mai lentă de după contracţia din 2009.

Guvernul consideră că există condiţii pentru stimularea economiei prin deprecierea rublei, după ce a respins apeluri ca banca centrală să devină parţial responsabilă de susţinerea creşterii, a declarat ministrul de Finanţe Anton Siluanov, într-un interviu acordat săptămâna trecută.

Rusia, cel mai mare exportator de energie la nivel mondial, este afectată de încetinirea creşterii economice a celor mai mari parteneri comerciali ai săi, China şi zona euro.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...