1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

News

FMI: Băncile centrale au acţionat corect relaxând politica monetară în timpul crizei

Băncile centrale au procedat foarte bine când au salvat economia mondială, dar acţiunile lor fără precedent riscă să ducă la instabilitate transfrontalieră şi potenţiale pierderi majore atunci când se va renunţa la aceste politici, a avertizat joi Fondul Monetar Internaţional, transmite Reuters.

16 mai, 2013 | Agerpres

Într-un studiu cuprinzător privind măsurile dramatice adoptate pentru contracararea crizei financiare mondiale din perioada 2007-2009, FMI a reiterat aprecierile anterioare că aceste măsuri au funcţionat dar ar putea avea efecte negative.

Totuşi, FMI critică politicienii care nu au reuşit să profite de noul context de după relaxarea politicilor monetare în ţări ca SUA, Japonia, Marea Britanie precum şi în statele din zona euro.

'O temere majoră este că politica monetară a trebuit să facă prea mult şi noul context de după reducerea ratelor dobânzilor nu a fost utilizat de politicieni pentru a se angaja în necesarele reforme fiscale, structurale şi financiare. Aceste reforma sunt esenţiale pentru asigurarea stabilităţii macroeconomice şi stimularea redresării', se arată în raportul FMI.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO