1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

Extern

FMI nu intenţionează 'deocamdată' să reducă din nou datoria Greciei

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat joi că 'deocamdată' nu are în vedere nicio discuţie asupra unei noi reduceri a datoriei Greciei şi a precizat că noua tranşă de împrumut pentru această ţară ar urma să fie acordată la începutului luni iunie, transmite AFP.

09 mai, 2013 | Agerpres

'Deocamdată, nu avem în vedere o discuţiei asupra unei participări a creditorilor publici', a declarat un purtător de cuvânt al FMI, Gerry Rice. Dar el a adăugat că 'o nouă reducere a datoriei Greciei ar fi necesară pentru ca Europa să-şi respecte angajamentul de a aduce această datorie la un nivel suportabil', reamintind că până în anul 2020 datoria publică a Greciei ar trebui adusă la 124% din PIB şi la 110% din PIB doi ani mai târziu, pentru anul în curs fiind estimată la 180% din PIB.

După ce în urmă cu un an creditorii privaţi au acceptat să reducă datoria Greciei cu 100 de miliarde de euro, în prezent creditorii internaţionali (FMI, UE şi BCE) deţin cea mai mare parte a acestei datorii, aceştia fiind singurii care mai pot suporta reduceri ale creanţelor faţă de Grecia.

TAGURI
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO