1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

News

FMI prelungeşte cu trei luni împrumutul pentru România

Fondul Monetar Internaţional a anunţat miercuri că a prelungirea pentru o perioadă de trei luni, până la 30 iunie 2013, împrumutul acordat României, transmite Reuters.

20 mar, 2013 | Agerpres

Acordul stand-by în valoare de 3,5 miliarde de euro a fost aprobat iniţial în 2011. Autorităţile de la Bucureşti au optat ca acordul să fie preventiv, iar fondurile să fie atrase numai în caz de necesitate.

"Prelungirea împrumutului, solicitată de autorităţile române, le va oferi timpul necesar pentru a pune în aplicare unele dintre condiţionalităţile menţionate în cea de-a şaptea şi a opta evaluare a acordului stand-by", a precizat FMI într-un comunicat.

"Prelungirea acordului va oferi, în special, oportunitatea de a reduce arieratele administraţiei centrale şi locale şi de a lua măsuri de îmbunătăţire a managementului în companiile de stat", se mai arată în documentul amintit.

Consiliul Director al Fondului Monetar Internaţional a aprobat prelungirea cu trei luni a acordurilor încheiate cu România în şedinţa sa de la 15 martie.

Guvernul şi BNR cer oficial FMI prelungirea cu trei luni a acordului şi încheierea unuia nou

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO