1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

News

FMI urmăreşte cu interes planurile BRICS de a crea o bancă de dezvoltare

Înfiinţarea unei bănci de dezvoltare de către ţările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) este o iniţiativă pe care Fondul Monetar Internaţional o urmăreşte cu interes, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Fondului Monetar International (FMI), Gerry Rice, transmite Reuters.

29 mar, 2013 | Agerpres

Purtătorul de cuvânt a adăugat că eforturile destinate mobilizării de resurse pentru infrastructură şi dezvoltare sustenabilă în ţările în curs de dezvoltare sunt paşi importanţi.

'Problema pe care urmăreşte să o rezolve, decalajul de infrastructură în ţările în curs de dezvoltare este un factor care frânează creşterea sustenabilă, în special în Africa, şi în consecinţă un subiect de interes direct pentru noi', a declarat Rice.

Cu toate acestea FMI nu a urmat exemplul Băncii Mondiale care a salutat iniţiativa BRICS şi-a declarat gata să colaboreze cu noua bancă pentru a reduce sărăcia în curs de dezvoltare.

Grupul statelor BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) a decis la summitul încheiat miercuri de la Durban (Africa de Sud) crearea unei bănci proprii de dezvoltare.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO