Focşani Plaza, un alt mall falimentar, scos la licitaţie

Firma Omnium Invest, care anunţat în 2008 o investiţie de 35 de milioane de euro într-un mall de 20.000 mp la Focşani este în faliment, iar lichidatorul judiciar a scos la vânzare mallul a cărui construcţie a fost începută.
Andrada Ghira - vin, 21 dec. 2012, 13:37
Focşani Plaza, un alt mall falimentar, scos la licitaţie

Mallul trebuia să ofere spaţii de închiriat pentru 120 de magazine, să găzduiască un cinematograf 3D, dar şi o zonă cu locuri de joacă pentru copii. Deschiderea era prevăzută pentru anul 2009. Pe la sfârşitul lui 2010, Omnium Invest intenţiona să facă din mall o piaţă agroalimentară, însă nici acest plan nu a fost realizat. În primăvara lui 2011, firma a intrat în faliment. Datoriile depăşeau 55 de milioane de lei (13 milioane de euro).

RVA Insolvency Specialists SPRL, care se ocupă de falimentul Omnium Invest, a anunţat scoaterea la licitaţie publică cu strigare a activelor firmei.

Astfel, pe 10 ianuarie sunt scoase la vânzare mallul în construcţie, cu o suprafaţă desfăşurată de 12.879 mp şi un teren aferen de 21.847 mp, la un preţ de pornire de 1,62 milioane de euro, un teren de 8.000 mp la preţul de pornire de 341.000 de euro, dar şi un spaţiu comercial (supermarket) cu o suprafaţă de 4.500 mp cu un teren aferent de 29.000 mp, care are un preţ de pornire de 2,5 milioane de euro. Valorile nu includ TVA.

Omnium Invest este deţinută de Waverunner Corporation (50%), cu sediul social în Viena, Austria şi de George Steinberg (50%), cetăţean israelian, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...