1EUR = 4.7205 RON | Bucureşti 33 º

News

Foloseşti telefon cu Android? Peste 100.000 de aplicaţii sunt periculoase

Compania americană de securitate Bit9 a analizat peste 400.000 de aplicaţii pentru terminalele cu Android şi a descoperit că 25% dintre acestea sunt suspicioase şi pot aduce daune serioase.

05 noi, 2012 | ECONOMICA.net

Analiza s-a bazat pe permisiunile pe care ţi le cer aplicaţiile atunci când sunt instalate şi de breşele pe care acestea le crează în sistemul de operare al terminalului.

Nu numai că aplicaţiile crează vulnerabilităţi pe telefoane, dar pot afecta şi companiile ai căror angajaţi sunt posesorii terminalelor. Dintre firmele chestionate 24% dintre acestea au declarat că au un sistem de monitorizare care să îi alerteze atunci când sunt accesate informaţii cu caracter confidenţial.

Cei de la Bit9 au găsit peste 100 de aplicaţii ale căror nume conţin cuvinte precum Angry sau Birds, precum cel mai popular joc pentru terminale Angry Birds, însă numai 4 dintre acestea sunt produse de Rovio, publisherul jocului.  Unele dintre aceste aplicaţii au acces la localizarea detaliată prin GPS, permisiune de care aceste aplicaţii nu au nevoie pentru a funcţiona corect.
Pentru a evita situaţiile neplăcute sau prejudiciile financiare, verifică mereu dacă o aplicaţie îţi cere permisiunea de accesa agenda telefonică, de a trimite sms-uri sau iniţia apeluri în numele tău.

Majoritatea aplcaţiilor detectate ca fiind maliţioase cereau astfel de permisiuni de care aplicaţiile respective nu aveau nevoie.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO