1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Fondator Calif: Am fost obligat să angajez personal din Nepal în restaurantele noastre. Vom închide anul cu afaceri de 7,5 milioane de euro

Restaurantele Calif au ajuns la o cifră de afaceri de peste patru milioane de euro (19,02 milioane de lei) în 2018, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe, iar pentru anul acesta mizează pe afaceri de 7,5 milioane de euro.

18 iun, 2019 | | ECONOMICA.net

Potrivit site-ului propriu, Calif deţine cinci locaţii în Bucureşti şi un restaurant în Ploieşti. Din acelaşi grup fac parte şi restaurantele Condimental, care sunt francizabile.

Lanţul de restaurante are în total 250 de angajaţi, însă criza forţei de muncă generalizată pe piaţa muncii din România a forţat compania să angajeze personal din Nepal.

"Am fost obligat să angajez personal din Nepal. Cu un ochi râd şi cu unul plâng. Spun asta pentru că în loc să dau bani unor români, dau bani în strănătate şi am apelat la Nepal. Am 50 de angajaţi din Nepal care lucrează foarte bine, sunt conştincioşi. Dar în afară de taxe, toţi banii de pe cardurile lor merg direct în Nepal", a spus Radu Tănase, co-fondatorul lanţului de restaurante Calif, la o conferinţă de profil.

El a anunţat că în maxim două luni va deschide prima locaţie "cloud kitchen". O bucătărie cloud este un concept nou pe piaţa din România şi practic este o bucătărie care nu are o zonă de mese, iar mâncarea preparată acolo este exclusiv pentru catering sau livrări.

"În două luni o să avem astfel de bucătării cloud. Costul diferă, dar nu cu mult faţă de bucătăriile tradiţionale pentru că echipamentele sunt destul de scumpe. Dar, trendul acesta este şi dacă acum 19,19% din business-ul nostru înseamnă delivery, estimez că în patru ani va fi peste 50%. Anul acesta cu siguranţă vom ajunge la afaceri de 7,5 milioane de euro", a adăugat Tănase.

Lanțul de restaurante Calif a fost lansat în 2010 de antreprenorii locali Radu Tănase, Bogdan Jantea și Alexandru Stoichițoiu.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO