Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, îşi arată apetitul politic. În ce direcţie?

Mark Zuckerberg pare să-şi fi găsit noua aventură în politică, după ce miliardarul şi preşedintele de 28 de ani al Facebook a stat în afara dezbaterilor din domeniu. Se va alătura altor directori pentru a forma o organizație de advocacy, cu un accent inițial pe o reformă cuprinzătoare  a imigrației, conform unor surse familiare cu discuţiile, citate de Politico.com. 
Economica.net - Dum, 24 mart. 2013, 14:44
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg,  îşi arată apetitul politic. În ce direcţie?

Grupul  de advocacy al marelui şef Mark Zuckerberg, de la Facebook, se formează într-un moment în care industria IT îşi intensifică eforturile de a uşura imigrația talentelor din domeniu, „de dragul naţiunii şi a economiei“, după cum spune editorul Politico.com.

Organizaţiile de advocacy întreprind acţiuni de influenţare a deciziilor politice în anumite  scopuri, considerate de interes public.

Directorii IT în cauză pledează pentru reglementări cheie care să deschidă calea obţinerii cetățeniei SUA pentru  persoanele fără acte, dar care îşi pot pune talentul în domeniul IT & C în slujba „națiunii, economiei“ şi a firmelor care îi angajează.

Sursele Politico.com spun că  Zuckerberg şi alţi directori hi-tech s-au înrolat în  ajutorul demersurilor strategilor democraţi şi republicani de a crea un grup care ar pleda „pe teme economice de termen lung“.

Până acum, fondatorul Facebook  a fost generos cu banii lui, donând 100 milioane dolari pentru şcolile din Newark, New Jersey. Dar când a venit vorba de contribuții de campanie, Zuckerberg pare să fi făcut doar două donații de 5.000 $ fiecare.

De data aceasta,  San Francisco Chronicle afirmă că Zuckerberg ar fi angajat milioane în efortul înfiinţării grupului de advocacy, conceput, probabil, ca o entitate non-profit.

Proeictul, început în urmă cu aproximativ o lună, este în lucru cu un grup bipartizan de consultanți, incluzându-l pe  Joe Lockhart, un fost secretar de comunicații Casei Albe, în timpul președintelui Bill Clinton.

Joe Lockhart a lucrat pentru Facebook ca vice-președinte al comunicațiilor globale, înainte de a pleca la sfârşitul anului trecut.

Te-ar mai putea interesa și
Bucureştiul rămâne fără căldură şi apă caldă, dacă nu vor fi investiţii în CET-uri noi – Şef ELCEN
Bucureştiul rămâne fără căldură şi apă caldă, dacă nu vor fi investiţii în CET-uri noi – Şef ELCEN
Fuziunea dintre Termoenergetica şi ELCEN se discută de zece ani, însă fără investiţii în CET-uri noi, în câţiva ani, Bucureştiul va rămâne fără căldură şi apă caldă, a declarat,......
Europarlamentare 2024 – Ce schimbă după alegerile din 6-9 iunie
Europarlamentare 2024 – Ce schimbă după alegerile din 6-9 iunie
Cetăţenii cu drept de vot din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene - în jur de 373 de milioane de europeni - îşi ...
Şeful ELCEN: Termoenergetica datorează ELCEN suma de un miliard de lei
Şeful ELCEN: Termoenergetica datorează ELCEN suma de un miliard de lei
Datoria Termoenergetica la Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) a ajuns, în prezent, la valoarea de un miliard de lei, după ...
Autostrada Ploiești – Brașov: Contractul de proiectare demarat în 2021, prelungit până în 2031 UPDATE
Autostrada Ploiești – Brașov: Contractul de proiectare demarat în 2021, prelungit până în 2031 UPDATE
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prelungit până în 2031 contractul pentru studiul ...