Fondatorul producătorului vietnamez de mașini electrice VinFast, Pham Nhat Vuong, a preluat funcția de CEO al companiei

Producătorul vietnamez de mașini electrice VinFast a anunțat că l-a numit sâmbătă pe fondatorul și cel mai mare investitor financiar al său, Pham Nhat Vuong, în funcția de director executiv, ca partea a planului unei expansiuni ambițioase în străinătate și o creștere a vânzările prin intermediul dealerilor, informează Reuters.
Cristian Negrei - sâm, 06 ian. 2024, 14:29
Fondatorul producătorului vietnamez de mașini electrice VinFast, Pham Nhat Vuong, a preluat funcția de CEO al companiei

Vuong, în vârstă de 55 de ani, îl înlocuiește pe Le Thi Thu Thuy, care ocupa această funcție de la sfârșitul lui 2021, a declarat VinFast într-un comunicat. Thuy, o expertă în domeniul financiar, va prelua funcția de președinte și va conduce negocierile și înțelegerile cu acționarii externi.

Vuong, fondatorul și președintele Vingroup, cel mai mare conglomerat industrial din Vietnam și compania mamă a VinFast, va supraveghea direct operațiunile fabricantului de vehicule electrice, inclusiv producția globală, vânzările și marketingul, a spus compania.

El va fi al patrulea director executiv al VinFast. Printre directorii generali anteriori se numără veteranul General Motors James Deluca și Michael Lohscheller, care a deșinut anterior poziții de conducere la Opel și Volkswagen.

În cele mai recente schimbări ale funcțiilor executive pentru ambițiosul producător de automobile vietnamez, VinFast l-a numit pe Nguyen Thi Lan Anh, care supraveghea afacerile financiare la divizia de baterii electrice a Vingroup, ca director financiar, în locul lui David Mansfield, care a ajuns în această funcție în 2022.

„Este momentul potrivit pentru a schimba conducerea companiei pe măsură ce aceasta intră în următoarea fază a dezvoltării sale”, a spus Consiliul de Administrație al VinFast.

Fondată în 2017, VinFast a început să producă mașini electrice în 2021 și a primit în mod continuu sprijin financiar de la Vuong, care este cel mai bogat om din Vietnam, potrivit Forbes.

În aprilie 2023, Vuong a oferit VinFast un grant de 1 miliard de dolari.

VinFast, care încă nu a ajuns pe profit, a intrat pe piața vehiculelor electrice într-un moment în care prețurile mașinilor sunt sub presiune, în urma unei politici de ieftinire condusă de liderul de piață Tesla și o serie de companii chineze, inclusiv BYD.

Compania vietnameză a încheiat trimestrul al treilea, care s-a încheiat pe 30 septembrie, cu o pierdere netă de 623 de milioane de dolari.

În iunie 2023, Vuong, născut în Hanoi, a spus că se aștepta ca VinFast „să atingă pragul de rentabilitate până la sfârșitul anului 2024”.

Vuong și-a construit averea inițial în Ucraina, unde s-a mutat la începutul anilor 1990, după ce a studiat inginerie în Rusia și a fabricat tăiței instant, înainte de a vinde firma către Nestle SA pentru o sumă nedezvăluită.

El S-a întors în Vietnam în 2002 și a înființat cel mai mare conglomerat al țării, concentrat pe imobiliare, stațiuni, școli, spitale, centre comerciale și, mai recent, vehicule electrice.

Sursa foto: Wikipedia

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...