Fondatorul Twitter vrea să candideze pentru postul de primar al oraşului New York

Miliardarul Jack Dorsey, fondatorul reţelei de microblogging Twitter, a dezvăluit într-un interviu televizat faptul că îşi doreşte să candideze pentru postul de primar al oraşului New York.
Economica.net - lun, 18 mart. 2013, 15:02
Fondatorul Twitter vrea să candideze pentru postul de primar al oraşului New York

Jack Dorsey a fost invitatul emisiunii „60 Minutes” difuzată de postul de televiziune CBS, sâmbătă seară, şi a recunoscut că îşi doreşte să candideze pentru funcţia de primar al New Yorkului. Filmat într-o staţie de metrou din metropola americană, tânărul miliardar în vârstă de 36 de ani a spus: „Ceea ce îmi place foarte mult la New York este această electricitate pe care o simţi imediat”, informează contactmusic.com.

„Chiar şi noi o simţim, în această staţie de metrou. Sunt oameni care merg în toate direcţiile. E un haos. E ca atunci când te afli într-o maşină în mijlocul unei furtuni. Totul e ca o furie în jurul tău, dar tu eşti în singuranţă în acea maşină”, a continuat Jack Dorsey.

Michael Bloomberg va părăsi funcţia de primar al New Yorkului în luna noiembrie, iar locuitorii acestui oraş trebuie să îşi aleagă un nou primar. Bloomberg, fost republican şi apoi independent, a fost cel de-al patrulea primar newyorkez din ultimii 100 de ani care a câştigat trei mandate consecutive, fapt ce a fost posibil după ce a convins Consiliul Municipal să aprobe o modificare în legea care limitează numărul mandatelor posibile.

Printre posibilii contracandidaţi ai lui Jack Dorsey se numără Tom Allen – CEO al Asociaţiei editorilor americani -, Christine Quinn – purtătoarea de cuvânt a Consiliului Municipal din New York – şi John Liu – directorul de finanţe al municipiului New York -, care şi-au anunţat la rândul lor, duminică, intenţia de a candida la funcţia de primar al acestui oraş.

Actorul Alec Baldwin a vorbit şi el la un moment dat despre dorinţa sa de a deveni primar al New Yorkului, însă a infirmat zvonurile despre o posibilă candidatură a sa în anul 2013.

Jack Dorsey este un creator de site-uri şi om de afaceri, cunoscut în calitate de creator al platformei de microblogging Twitter. Compania Twitter are o valoare de piaţă de până la 11 miliarde de dolari şi se pregăteşte pentru listarea la bursă în 2014, potrivit The Guardian.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...