Fondul Active Dinamic a luat 10% din Armătura Cluj

Fondul mutual Active Dinamic, administrat de Swiss Capital Asset Management, a raportat azi la bursă deţinerea a 10,25% din acţiunile producătorului de instalaţii Armătura Cluj Napoca. Firma care administrează Active Dinamic face parte din grupul controlat de Bogdan Juravle unul dintre cei mai influenţi brokeri din România.
Adrian N. Ionescu - lun, 05 nov. 2012, 11:00
Fondul Active Dinamic a luat 10% din Armătura Cluj

Fondul mutual Active Dinamic este cunoscut pe piaţă ca un investitor în companii mai puţin căutate şi mai riscante, de pe piaţa Rasdaq. Are o avere de 4,46 milioane de lei şi 1978 de investitori.

În afară de Armătura şi Biofarm, celelalte mari pachete din TOP 5, deţinute de fond, sunt SOCOT Tg Mureş şi Moara Cibin.

Fondul şi-a dublat deţinerea la Armătura Cluj Napoca (simbol bursier ARM) la sfârşitul lunii trecute, cu toate că firma a înregistrat pierderi de peste 1,1 milioane de lei pe Semestrul 1 din afaceri de 9,8 milioane de lei.

Afacerile de anul trecut, de 20 de milioane de lei, au ajutat compania doar să reducă din pierderile din 2010, până la 2 milioane de lei.

Compania clujeană face armături pentru instalaţii de apă şi sanitare, pentru instalaţii de gazele naturale, elemente de îmbinare instalaţii, fitinguri de oţel, ornamente, produse industriale.

Acţionarii principali ai companiei sunt Herz Armaturen Austria cu 33% din acţiuni şi Tridelta Heal Beteiligungsgesellschaft Luxembourg cu 16,7% din acţiuni.

Capitalizarea companiei (valoarea de piaţă potrivit preţului la bursă) este de 4,2 milioane de lei.

Fondul Active Dinamic era unul dintre campionii celor mai mari randamente în anii de dinainte de criză, ca urmare a creşterii acţiunilor din portofoliu.

Fondul atrăgea în avea vreme milioane de lei din partea SIF Muntenia, ai căror şefi aveau să fie debarcaţi, la începutul acestui an, de către acţionarii grupaţi în jurul lui Bogdan Juravle, care controlează Swiss Capital.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...