Fondul de capital de risc GapMinder investește în OutThink, o platformă de management a riscului uman în domeniul securității cibernetice (SaaS), care reușește să adune o finanțare de peste 11 milioane de dolari

GapMinder, fond de capital de risc care investește în companii de tehnologie create în România și în Europa Centrală, a investit în OutThink, o platformă SaaS de securitate cibernetică care identifică, înțelege și gestionează riscurile umane, informează cele două companii prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - joi, 20 oct. 2022, 20:32
Fondul de capital de risc GapMinder investește în OutThink, o platformă de management a riscului uman în domeniul securității cibernetice (SaaS), care reușește să adune o finanțare de peste 11 milioane de dolari

OutThink a obținut 10 milioane de dolari într-o rundă seed prin care compania își va putea întări poziția de lider în domeniu și își va accelera distribuția internațională.

OutThink este un produs creat de manageri de securitate informatică (Chief Information Security Officers – CISO) pentru CISO, care utilizează Machine Learning, tehnici de procesare a limbajului natural și de psihologie aplicată pentru a identifica atitudinile, intențiile și sentimentele oamenilor din cadrul unei organizații.

Gapminder a investit alături de AlbionVC, TriplePoint Ventures, Forward Partners și Innovate UK. Runda a fost condusă de AlbionVC.

Cu această nouă finanțare, suma totală strânsă de OutThink se ridică la 11,4 milioane de dolari. Această rundă de lansare vine după un an în care veniturile anuale recurente (ARR) ale OutThink au crescut de patru ori.

Cu sediul la Londra, OutThink are o bază de clienți la nivel mondial, toți aceștia fiind deserviți local prin birourile situate în Europa, Orientul Mijlociu și Asia-Pacific. Printre clienții OutThink se numără Whirlpool, Danske Bank, Rothschild, NatWest și alte companii FTSE 100 (The Financial Times Stock Exchange 100 – companiile cu cele mai mari capitalizari de piață la Bursa de Valori din Londra).

„Ideea de a crea OutThink s-a născut din frustrarea că soluțiile existente dădeau greș, dar și din convingerea noastră că am putea transforma oamenii în cel mai puternic mecanism de apărare al organizației dacă am reuși să-i implicăm dincolo de trainingul tradițional despre securitatea IT. Suntem încântați să le urăm bun venit în echipa noastră partenerilor noștri de la AlbionVC, TriplePoint Ventures și Gapminder pentru a crea împreună o nouă categorie pe piața soluțiilor de securitate cibernetică”, a declarat Flavius Pleșu, fondator și CEO al OutThink.

„Atacurile cibernetice reprezintă una dintre cele mai mari amenințări ale acestui deceniu, potrivit World Economic Forum. Totodată, de-a lungul timpului, soluțiile de securitate cibernetică s-au axat pe rezolvarea aspectului tehnic, ignorând aproape cu totul comportamentul uman. OutThink este un produs care schimbă complet modul în care funcționează soluțiile de securitate.

În loc să considere comportamentul uman – cauza a 90% din încălcările de date la nivel mondial – ca fiind o problemă, OutThink îl tratează ca pe o soluție. Este o abordare fundamental diferită ceea ce a determinat ca OutThink să reinventeze managementul riscului uman în domeniul securității cibernetice. Suntem bucuroși să sprijinim OutThink pentru a-și întări poziția de lider mondial în domeniu și pentru a-și accelera creșterea”, spune Dan Mihăescu (foto), Founding Partner GapMinder.

Despre OutThink

OutThink a dezvoltat prima platformă (SaaS) din lume pentru managementul riscului uman în domeniul securității cibernetice. O soluție inovatoare și disruptivă, OutThink reprezintă o evoluție a modului în care este conștientizată securitatea. Utilizată de organizații globale mari și complexe (inclusiv FTSE 100), OutThink este o platforma SaaS care a fost dezvoltată special pentru a identifica, înțelege și gestiona riscul uman.

OutThink a fost construită de o echipă de manageri și cercetători în securitate informatică pentru profesioniștii din domeniul securității care doresc să construiască o securitate mai durabilă și să facă astfel încât oamenii să devină cel mai puternic mecanism de apărare. Cu sediul central în Londra, OutThink are o bază de clienți la nivel global, toți aceștia fiind deserviți la nivel local din birourile situate în Europa, Orientul Mijlociu și Asia-Pacific.

Despre GapMinder

GapMinder este un fond de capital de risc de 50 de milioane de euro, care investește în companii de tehnologie create în România și Europa Centrală care cresc rapid la nivel internațional, aflate în faza de Seed sau Serie A. Partenerii GapMinder au o abordare directă ca investitori, ajutând companiile să crească prin consultanță strategică și implicare directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă și disciplina financiară. Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, DruidAI, Cyscale, Soleadify, Machinations.io, Frisbo, Innoship.io, Cartloop. GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020.

Despre Fondul European de Investiții

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Băncii Europene de Investiții și este principalul finanțator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc,
garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare finanțate prin fonduri structurale și fonduri de investiții: JEREMIE 2007-2013, Inițiativa pentru IMM și instrumentele financiare din cadrul PO Competitivitate, PO Regional și PNDR.

Despre Programul Operațional Competitivitate

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 susține investiții menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată de Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European deCo Dezvoltare Regională.

Te-ar mai putea interesa și
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990....
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în luna martie cu 1,4 puncte, până la ...
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales ...