1EUR = 4.8429 RON | Bucureşti 31 º

News

Fondul de Garantare a Asiguraţilor a aprobat peste 2.000 de dosare de daună pe poliţe Astra

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a aprobat, până la începutul lunii martie, 2.031 de dosare de daună în baza poliţelor de asigurare emise de Astra Asigurări, cu o valoare totală la plată de 8,2 milioane de lei, în condiţiile în care au fost depuse, în total, 21.371 cereri de plată, a anunţat, joi, instituţia, care nu poate face plăţi până la o decizie definitivă privind falimentul Astra, scrie News.ro

10 mar, 2016 | News.ro

Precizările vin în contextul în care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, săptămâna trecută, ca Fondul de Garantare a Asiguraţilor să gestioneze dosarele de daune deschise în baza poliţelor emise de Astra Asigurări pentru evenimente produse din 4 martie 2016, după ce arbitrul pieţei financiare a respins solicitarea KPMG Restructuring, lichidatorul Astra Asigurări, de a se ocupa de dosare.

Pe lângă cele 2.031 de dosare aprobatre, 7.257 de dosare sunt în curs de aprobare în Comisia Specială a FGA, iar alte 2.500 de dosare vor intra în analiză în perioada următoare.

De asemenea, Comisia va analiza 350 de dosare pentru care există hotărâri judecătoreşti definitive şi 4.407 de dosare aferente cererilor de plată pentru restituirea cotei parte din primele de asigurare, depuse de către asiguraţii Astra care au denunţat contractele de asigurare după intrarea societăţii de asigurări în procedură de faliment.

"FGA recomandă tuturor creditorilor care au depus cereri de plată şi care au primit adrese prin care se solicită completarea documentaţiei întreprinderea din timp a demersurilor necesare, astfel încât să beneficieze de o plată cât mai rapidă a despăgubirilor", se precizează în comunicatul instituţiei.

Comisia Specială are ca principală atribuţie aprobarea sau, după caz, respingerea dosarelor înaintate de către creditorii de asigurare, în baza documentelor înaintate. Până la finalul luni februarie, FGA a primit 21.371 de cereri de plată de înbaza poliţelor de asigurare emise de către Astra.

Chiar dacă dosarele de plată sunt aprobate de către Comisia Specială a FGA, Fondul nu poate efectua plăţile până la decizie definitivă privind falimentul Astra Asigurări.

În 3 decembrie 2015, Tribunalul Bucureşti a admis cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de intrare în faliment a Astra Asigurări, însă decizia a fost contestată la instanţa superioară.

Curtea de Apel Bucureşti a fixat pentru data de 24 martie un termen de judecată în procesul prin care se judecă falimentul firmei de asigurări Astra. Decizia judecătorilor Curţii de Apel, care va fi definitivă, este importantă pentru că poate marca debutul plăţii despăgubirilor de către Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

La intrarea în faliment, Astra avea în portofoliu circa 2 milioane de contracte de asigurare, din care circa 870.000 erau poliţe RCA.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO