1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Fondul de investiții RC2, unul dintre patronii Albalact, mai are doi ani de viață


Acționarii Fondului de investiții Reconstruction Capital 2 (RC2), care are peste 25% din acțiunile producătoarei de lactate Albalact Alba Iulia, au decis prelungirea duratei de viață a fondului cu alți doi ani. RC2 este un fond de tip private equity, care cumpără , dezvoltă și revinde în profit companii.

24 dec, 2012 | | ECONOMICA.net

Dacă nu i s-ar fi prelunguit viața, Fondul RC2 ar fi trebuit să vândă pachetul de 25,44% din acțiunile  Albalact (simbol bursier ALBZ).

Titlurile Reconstruction Capital 2 (RC2) se tranzacționează la Bursa din Londra, în secțiunea pieței alternative (AIM), unde este evaluat la circa 47 de milioane de euro.

Celelalte companii din portofoliu ar fi trebuit vândute de asemeni, iar banii dați acționarilor.

Din portofoliul RC2 mai fac parte Policolor Group (care are fabricile Policolor și Orgachim din Bulgaria),   Mamaia Resort Hotels (care are Hotelul Golden Tulip din stațiune), Top Factoring SRL (o companie românească de servicii de factoring) și compania de servicii medicale Romar (care are 17 clinici  și 7 laboratoare în 12 orașe din România).

RC2 mai controlează și East Point Holdings, un grup cu acoperire balcanică și afaceri îndomeniul extracției și prelucrării cuprului, dar și în imobiliare și industria alimentară.

 Albalact (ALBZ)  valorează peste 90 de milioane de lei la Bursa de Valori București (BVB).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO