1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 16 º

Companii

Fondul de investiţii Abris Capital Partners preia o participaţie la grupul Pehart, producătorul hârtiei Pufina

Fondul de investiţii Abris Capital Partners a preluat o participaţie în grupul de companii Pehart, producătorul hârtiei Pufina, care deţine în prezent trei fabrici în România şi are de gând să deschidă o a patra.

13 mai, 2015 | ECONOMICA.net

Tranzacţia este condiţionată de aprobarea Consiliului Concurenţei, se arată într-un comunicat transmis marţi de Abris.

Pehart, înfiinţat de omul de afaceri Ioan Tecar, produce hârtie tissue, hârtie igienică, prosoape de bucătărie şi şerveţele, cea mai cunoscută marcă a companiei fiind Pufina. Compania face parte din grupul de firme MG TEC, din Dej.

Ca parte a tranzacţiei, fondul Abris va prelua şi participaţia de 25% din acţiuni deţinută de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) la fabrica Pehart Tec Petreşti (judeţul Alba).

Abris şi Pehart nu au dezvăluit valoarea tranzacţiei.

Ioan Tecar rămâne președinte al grupului Pehart.

“Suntem mai mult decât bucuroși să atragem investiții străine în Transilvania, și de ce nu la Dej, și să-i avem ca parteneri pe Abris Capital. Împreună cu Abris, și ca urmare a susținerii lor, vom putea să dezvoltăm și să promovăm producția locală, să ne îmbunătățim capacitățile manageriale și să ne consolidăm poziția pe piață. Am facut aceste investiții cu obiectivul de a duce afacerea de hârtie la un nou nivel de dezvoltare. Prin punerea în funcțiune a celei de-a patra fabrici de hârtie tissue și produse igienico-sanitare, vom atinge o capacitate de producție hârtie tissue de peste 100 mii tone, realizând astfel ceea ce ne-am propus de la bun început, să devenim un lider în regiune. Pe această cale, doresc
să mulțumesc și să îmi exprim recunoștința față de sprijinul acordat de BERD pe parcursul celor 6 ani de parteneriat pentru dezvoltarea și modernizarea Pehart Tec SA; ca urmare a acestei colaborări am reușit să facem din brandul Pufina unul din cele mai puternice branduri din piață”, a declarat în comunicat Ioan Tecar.

“Am fost impresionați de abilitatea antreprenorială a domnului Tecar de a înființa un producător modern de hârtie tissue, cu un model de afacere eficient și sustenabil, desi de multe ori a fost pus în fața unor circumstanțe dificile. Având încredere în domnul Tecar, dar și în perspectivele sectorului tissue în general, noi considerăm ca noua companie are avantaje competitive semnificative și oportunitatea unică de a beneficia de creșterea rapidă a sectorului de retail din România și din regiune. Investiția noastră în grupul Pehart, unde domnul Tecar continuă să fie un acționar semnificativ, este o etapă importantă în realizarea obiectivului nostru de a ne consolida poziția ca cel mai important fond de
investiții din România și din regiune. Această recentă investiție este un exemplu clar al dorinței noastre de a susține și parteneria printr-o abordare colaborativă cu antrepenorii atât pe plan local cât și regional”, a afirmat Cezar Scarlat, partener în cadrul Abris Capital şi liderul operaţiunilor fondului în România.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO