1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Fondul de investiţii Abris preia pachetul majoritar al Global Technical Group, unul dintre cei mai mari integratori de tehnologie din România

Fondul de investiţii cu capital privat Abris Capital Partners a preluat pachetul majoritar în Global Technical Group, liderul pe piaţa din România în dezvoltare de software şi fur­ni­zare de soluţii tehnologice pentru eficientizarea clădirilor şi a infrastructurilor de securitate. Abris se va asocia împreună cu cei doi fondatori, Fadi Rida şi Mihai Stănescu, pentru dezvoltarea operaţiunilor grupului și extinderea în regiune. Tranzacţia este condiţionată de aprobarea Consiliului Concurenţei.

23 iul, 2019 | ECONOMICA.net

În ultimii doi ani, Global Technical Group și-a dublat veniturile prin furnizarea unor soluții inovatoare către corporații din sectoarele imobiliar, bancar și retail, soluții ce le-au permis acestora trecerea de la sisteme tradiționale la sisteme tehnologice moderne.

În urma investiției Abris, compania se va concentra pe dezvoltarea platformelor proprii de software și pe extinderea lor către noi sectoare, precum și pe continuarea creșterii afacerii prin mobilizarea vastei expertize tehnice în design, instalare, mentenanță și operațiuni.

"Global Technical Group se bucură de parteneriatul cu Abris ce ne permite dezvoltarea la nivel internațional, îndeosebi în Europa Centrală și de Est. De asemenea, prioritizează dezvoltări strategice precum furnizarea de soluții tehnologice complete și platforme patentate Internet of Things (IoT) pentru implementare fizică sau în cloud. Prin noul parteneriat, grupul are acces la cunoștințele și expertiza Abris.", a declarat Fadi Rida, acționar al Global Technical Group. Mihai Stănescu a completat: „Parteneriatul cu Abris certifică evoluția companiei noastre din ultimii ani și transformarea sa într-un jucător important din sectorul tehnologic. Această colaborare este un pas important pentru dezvoltarea noastră internațională, precum și pentru promovarea unor soluții inovatoare de eficientizare precum produsele CAVI."

"Global Technical Group este o platformă excelentă ce stabilește standardul pentru soluții complete ale managementului de clădire. În parteneriat cu talentata echipă de management a companiei, vedem numeroase oportunități de a folosi expertiza comprehensivă pentru a extinde serviciile digitale oferite și pentru a furniza clienților cele mai avansate soluții IoT.", a spus Adrian Stănculescu, Director de Investiții în cadrul Abris Capital Partners și liderul biroului din România.

Global Technical Group este a opta investiție făcută de Abris ca parte a celor 502 milioane de euro strânse în toamna anului 2017 de la investitori internaționali pentru cel de-al treilea său fond, în vederea susținerii și dezvoltării proiectelor interesante de afaceri din Europa Centrală și de Est.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO