1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Fondul de investiţii Carlson Ventures a tranferat acţiunile Oltchim către o altă firmă din Cipru

Fondul de investiţii Carlson Ventures, înregistrat în Marea Britanie, care deţinea prin firma Nachbar Services din Cipru un pachet de 14,02% din acţiunile Oltchim Râmnicu Vâlcea, a transferat titlurile către o altă firmă înregistrată în Cipru, Polyolt Holding Limited.

16 oct, 2012 | ECONOMICA.net

Transferul celor 48,13 milioane de acţiuni Oltchim a fost realizat în urma unei majorări de capital la Polyolt Holding Limited, la care firma Nachbar Services a participat cu aport în natură.

Combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea este controlat de Ministerul Economiei, care deţine 54,8% din acţiuni, iar în acţionariat se mai regăseşte compania PCC SE, înregistrată în Germania, cu un pachet de 18,32% din capital.

Încercarea de privatizare a Oltchim a eşuat la începutul lunii octombrie, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de acţiuni deţinut de stat, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.

Până la viitoarea tentativă de privatizare, Guvernul a cerut Comisiei Europene avizul pentru ca la Oltchim să fie acordat un împrumut până în 10 milioane euro şi aşteaptă răspunsul executivului comunitar într-un interval de 30 zile.

Acţiunile Oltchim au închis sesiunea de tranzacţionare de marţi la un preţ de 0,6175 lei, cu 2,92% peste referinţă. La această cotaţie, capitalizarea combinatului este de 205,92 milioane lei (45 milioane euro).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO